Hevederes körbálázók téli felkészítése

Hevederes körbálázók téli felkészítése

Tudjuk, hogy a bálázók üzemeltetése szezonális jellegű. Fontos, hogy a terményt optimális időpontban tudjuk felbálázni, annak érdekében, hogy a takarmány a legjobb minőséget érje el, vagy a következő szántóföldi művel

Bálázó minden egyes nap kiesése sokba kerül. Ennek megelőzése céljából két dolgot tehetünk. Az első, hogy megfelelő üzemeltetéssel megóvjuk a gép állapotát és megelőzzük a gondatlanságból eredő hibákat.

Második, hogy téli felkészítéssel feltárjuk a hibákat, a meghibásodásnak indult alkatrészeket, és megelőzzük, minimalizáljuk a szezon alatti lerobbanást. Az elsőre kezelési oktatást kínál az AXIÁL Kft., a másodikra pedig a gép átvizsgálását és felkészítését a szezonra. Mi történik ilyenkor? Általános állapotfelmérést végzünk egy 64 pontos lista alapján, feltárjuk a törött, repedt alkatrészeket. A kopóalkatrészek vizsgálatával megállapítjuk, hogy szükséges-e a cseréjük. Ha közel járnak a teljes elhasználódáshoz, akkor cserét állapítunk meg elkerülve azt, hogy munka közben törjön-kopjon el valami, ami kiesést okozna. A rendellenes működés nyomait is feltárjuk és így időben meg lehet tenni a szükséges lépéseket az adott részegység kijavítására (pl.: hevederek futása). Az elhasználódás jeleiből következtetni a lehet a használat módjára és esetleg tanácsot adunk ezek minimalizálására, csökkentésére. Szerelőink sok év és még több gép tapasztalatával vizsgálják át a gépeket és tesznek javaslatot a javításra. A felmérés eredményeképp készítünk egy részletes listát a cserélendő alkatrészekről és árajánlatot adunk a javításra. A felkészítést a javítás mértékétől függően a partner telephelyén vagy az AXIÁL Kft. műhelyében végezzük el az akciós kedvezményes óradíjon.

 

 

Miért éri meg?

1. Téli előrendelési akciónkat kihasználva olcsóbban juthat a szükséges gyári alkatrészekhez;

2. Nagyobb üzembiztonság érhető el a betakarítási szezon alatt;

3. Általános jobb műszaki állapot, ami hosszabb üzemeltetési időt jelent és később jobb eladhatóságot;

4. Több száz gép tapasztalatait élvezheti szerelőink szaktudása által. 

 

A technikai fejlődés nem áll meg és ez igaz a mezőgazdaság gépeire is. A piaci igények elvárása, hogy a mai gépek egyre „okosabbak”, ami természetesen egyre összetettebb műszaki megoldást jelent. A bálázókra is ez a tendencia érvényes és ennek eredményeképp nem biztos, hogy otthon a fészerben mi magunk meg tudjuk szerelni gépünket. Éppen ezért válassza az AXIÁL Kft. szolgáltatását, ami már nagyon jól működik hosszú évek óta! A kedvezmény mértékéről érdeklődjön a területileg illetékes ügyfélkapcsolati vezetőinktől!

 

Szöveg: Major Vilmos, szervizmérnök

Forrás és kép: Alkatrész Akció 2017. december – 2018. január

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek