Gyárlátogatás a világ egyik legmodernebb traktorgyárában

Gyárlátogatás a világ egyik legmodernebb traktorgyárában

Termékmenedzsereink 2018. szeptember 24. és 27. között Fendt szakmai útra vitték néhány partnerünket. A kirándulás során a marktoberdorfi traktorgyárba látogattak el az ügyfelek, akik saját szemmel bizonyosodhattak meg a gyártás folyamatáról.

A buszos utazás során mindenki megismerkedett egymással és elmondta, milyen kultúrákkal, gépekkel foglalkozik. Majd az első nap a gyári program keretében először egy rövid filmet tekintettek meg a Fendt gyár történetéről, fejlődéséről egészen napjainkig. Ezután következett a mintegy 2 órás gyárlátogatás. Ennek helyszínére egy traktorral húzott vonattal érkeztek.

 

 

Itt két csoportra osztották a mintegy 36 fős csapatot, akiknek Nagy Róbert és Fuszenecker Tibor, az AXIÁL Kft. termékmenedzserei tolmácsoltak. A látogatás során kiderült, hogy a gyárban nemcsak összeszerelés folyik, hanem anyagmegmunkálás, köszörülés, fogazás, hőkezelés, festés robotokkal, illetve összeszerelés is.

A résztvevők láthatták, hogy egy nagyon magas színvonalon működő gyárba érkeztek. A több százezer euró értékű szerszámgépektől a festékmaradványok újrahasznosításán a mosóvíz tisztításáig számos érdekes dolgot láthattak.

 

 

Ezután következett egy prezentáció, amely a Fendt traktorokat mutatta be a legkisebbtől a legnagyobbig. Itt kérdéseket tehettek fel a partnerek a gyár képviselőinek. Bemutatták a fokozatmentes Vario váltó működését, majd egy kellemes ebédet fogyasztottak el a Fendt látogatói központ, a Fendt Fórum éttermében.

A délután sem telt eseménytelenül. Egy farmlátogatáson vettek részt a kirándulók, ahol tehenészet és sajtüzem is található, ezek technológiai megoldásai szintén sok érdekességgel szolgáltak a magyar gazdálkodók számára.

A második napon egy szurdoktúrán és az Októberfeszten vettek részt ügyfeleink. A délelőtti hegymászást egy esti mulatság követte. Mindenki kellemesen elfáradt, mire nyugovóra tért a csapat.

Köszönjük a jó társaságot és az élményeket!

 

Szöveg: Fuszenecker Tibor, termékmenedzser

Kép: Fendt

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek