Fókuszban az alkatrész-értékesítés

Fókuszban az alkatrész-értékesítés

Az AXIÁL és a CLAAS szervezésében minden AXIÁL telephelyről egy kolléga, valamit a központi raktár egy műszakvezetője és CLAAS szakraktárosa egy raktár és gyárlátogatással egybekötött értékesítést támogató tréningen vett részt. Íme e néhány nap krónikája!

Első napon a megérkezést követően azonnal elkezdődött a program. Kollégáink megismerhették a CLAAS Hamm-ban található logisztikai központjának tevékenységét. A mindennapjaik részeként használt logisztika hátterét élőben is láthatták. Betekintést nyerhettek a több mint 195.000 különböző tételt kezelő raktári személyzet mindennapjaiba, megismerhették a háttérben zajló logisztikai folyamatokat. Különlegességként bemutatták a raktár azon részlegét is, mely a légi szállítmányozásra készíti elő az árut, nagyon szigorú szabályozás mellett, és élőben munka közben láthatták az automata raktár sokszor szemmel alig követhető működését is.

 

 

Este a CLAAS Spare Parts GmbH (későbbiekben CSP) marketinges és technikai osztályának kollégái láttak vendégül minket egy barátságos vacsorával.

A következő nap kicsit sűrűbb, ám annál érdekesebb programok vártak minket.

Két csoportra oszlottunk. Az egyik csapat egy technikai tréningen vett részt a CLAAS egy tradicionális partnerénél. Az oktatás során végig vettük a gépkínálat legfrissebb elemeit, gyakorlatban is megnézhettük néhány opció működését. A gyakorlati bemutatót, gyakorlati teszt is követte. Az erre a célra kialakított pályán kollégáim vezethettek egy CLAAS XERION 5000, valamint egy CLAAS LEXION 660 gépet. A tesztvezetésen a vezetés élménye mellett a német kollégák elmagyarázták a gépek működését, beállításait, kezelésüknek legfontosabb lépéseit. Biztosan állíthatom, hogy ez az egyik leginkább kedvelt része volt a napnak.

 

 

Mindeközben a csapat másik fele egy kicsit szárazabb, ám annál tartalmasabb elméleti oktatáson vehetett részt. A szemináriumot Stefan Wördehoff, a CSP marketing vezetője tartotta, Original vs. utángyártott minőség témában. Interaktív környezetben, rengeteg szemléltetőeszközzel adott át kollégáinknak számos a mindennapi üzemeltetésből jött tapasztalatot, melyek segítségére lehetnek valamennyi alkatrész értékesítő kollégának munkája során.

A nap végére egy kis meglepetéssel készültek vendéglátóink. Lévén a csapat 100%-ban férfiakból állt, igyekeztek egy kis adrenalint csempészni a sűrű nap végére, és egy házi gokartversenyt szerveztek, a közelben található gokartpályán. Mondanom sem kell, kortól függetlenül valamennyi kollégát felpezsdített a program. még azokat is, akik csak a pálya széléről figyelték az eseményeket.

 

 

A harmadik napon egy harsewinkeli gyárlátogatással koronáztuk meg kint tartózkodásunkat. A Harsewinkel gyáregységben végig követhettük, hogyan lesz a beérkező nyersanyagból a világ piacvezető betakarítógépe. A látogatás során Kraul Kraut, a korábbi magyar alkatrész piacáért felelős kolléga kalauzolt minket a gyártósorok között. Számos érdekes információt osztott meg velünk sokszor kihegyezve a magyar körülményekre azokat. Végigkövethettük a CLAAS TUCANO gépek összeszerelését és betekinthettünk a világ piacvezető önjáró szecskázógépének a CLAAS JAGUAR szériájának összeállításába is. Végül a CLAAS oktatási rendszerének alapjait is megismerhették kollégáim.

A kantinban elfogyasztott ebédet követően egy hosszú út következett Magyarországra, de az utazás hosszáért a kint eltöltött idő, az átadott tudás, azt gondolom mindenkit kárpótolt. Az oktatás legfontosabb célja, hogy kollégáink elsőkézből kapjanak gyártói információkat, melyeket a mindennapi segítségnyújtás, értékesítés során majd használhatnak, és átadhatnak partnereinknek.

 

Szöveg és kép: Juhász-Nagy László, CLAAS csoportvezető - Alkatrészüzletág

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek