Fókuszban a technológia: Horsch Gyakorlati Szántóföldi Napok 2018

Fókuszban a technológia: Horsch Gyakorlati Szántóföldi Napok 2018

A júliusban véget ért Horsch Gyakorlati Szantóföldi Napok hatalmas sikert aratott. Nyolc hét alatt mintegy 2500 ember látogatta meg a cég székhelyét Schwandorfban. Minden gazdálkodó előzetesen regisztrált kereskedőpartnereivel a rendezvényre.

A szántóföldi napok kulcsfontosságú aspektusa volt, hogy a Horsch termékeket élőben, gyakorlati körülmények között láthassák az érdeklődők. De maga a szántóföldi gazdálkodás szintén fontos szerepet játszott és a különféle próba-környezetekben, valamint intenzív előadásokon foglalkoztak vele.

A szántóföldi napok mindig a szántóföldi gazdálkodással kapcsolatos előadással indult. Gyakran Michael Horsch volt, aki visszatekintett a Horsch Maschinen GmbH eredetére és betekintést engedett a közönségnek a jövőképébe és konkrét témákba, melyekre az elkövetkező években koncentrál a Horsch. A beszéd után a vendégek a szomszédos területekre mentek a gépbemutatók megtekintésére. A Horsch talajművelőgépek széles skáláját prezentálták a gyakorlatban, mindig igazodva a regionális adottságokhoz, a gazdaság méretéhez és az éghajlati viszonyokhoz. Maximális egyéniség és teljes összpontosítás az ügyfélre, mindig is ezek voltak a Horsch alapvető kompetenciái.

 

 

A gépbemutatókat követte egy túra a kísérleti parcellákon át a demo kertbe. Itt is olyan kérdésekkel foglalkoztak, melyek felmerülnek azokban régiókban, ahonnan a vendégek érkeztek. Kukoricában különösen fontos a magágy-előkészítés, a sortávolság, a csoroszlyák nyomása és a vetőmag beágyazása. Ezenkívül a vendégeket egy új és izgalmas témáról tájékoztatták: a szemenkénti vetésről búzában. Itt a hangsúly a magméreteken, a műtrágyán és a növekedésszabályzó stratégiákon volt. A fiatal növények tápanyagellátása mindig hatalmas kihívás. Ezért a vevők általános ötleteket kaptak a műtrágya kijuttatás lehetőségeiről vetés közben. A Crop Relay technológia*, amely során egyidejűleg két kultúrát művelnek, érdekes vitákat eredményezett a szántóföldi gazdálkodás jövőjéről.

 

 

A vendégek megebédeltek a Horsch cég éttermében, a Le Caféban, majd visszamentek azokra a területekre, ahol a növényvédelem volt a középpontban. A világ minden tájáról érkezett gazdálkodókat a Horsch Leeb növényvédő permetezők, különösen a BoomControl, a díjnyertes és egyedülálló szórókeret-szabályozás érdekelte. A Horsch Gyakorlati Szántóföldi Napok alatt a bemutatóterület összesen 13 hektár volt, amelyen 28 gépet mutattak be, ezek együttesen 286 méter munkaszélességgel bírtak. A bemutatón használt traktorok összes teljesítménye nem kevesebb, mint 5630 lóerő volt.

Az a tény, hogy a Horsch Maschinen GmbH globális szereplő, jól látszik a külföldi látogatók számáról is. A különböző országokból érkező vendégek mintegy 70%-a vett részt a szántóföldi napokon. A legnagyobb csoportok Franciaországból, Ukrajnából és a Cseh Köztársaságból érkeztek több mint 200 látogatóval. Még Ausztráliából és Új-Zélandról is jöttek csoportok a Horsch székházba, Schwandorfba. Ez alatt a 8 hét alatt mintegy 2800 szállodai szobát foglaltak le a rendezvényre. Mindent összevetve 74 Horsch alkalmazott garantálta a Horsch Gyakorlati Szántóföldi Napok zavartalan lefolyását.

 

*Crop Relay technológia: amikor egy második növényt vetnek a betakarítás előtt álló első növény mellé. Ily módon mindkét növény osztozik a vegetációs időszak egy részén, növelve a rendelkezésre álló napsugárzást és hőt. Alkalmazott növénykultúra például kukorica-őszi búza-szója terméssorozat. Előnye a nitrátszivárgás mérséklése, növeli a szén-dioxid megkötését és a termelők jövedelmét. Hátránya a második növény ültetése, illetve az első kultúra betakarítása hatással van a másik növényfejlődésére, csökkentheti a hozamot. Azonban a két növény együttes termelése nagyobb nyereséget eredményezhet, mint egyetlen kultúráé. Forrás: cropwatch.unl.edu

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Horsch

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek