Fendt 1050 oktatás Gödöllőn

Fendt 1050 oktatás Gödöllőn

Egyetemi hallgatóknak tartott elméleti oktatást kollégánk, Ébellai Géza szervizmérnök a Szent István Egyetem AGCO FUSE tanulmányi laborjában. A diákok később a gyakorlatban is kipróbálhatták a tanultakat az ősszel áta

Az AXIÁL Kft. és a Fendt erőgépeket gyártó AGCO cég jóvoltából tanulmányi labort adtak át a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karán 2016. június 17-én. Az átadott laborban kiépítették egy Fendt 900-as traktor és egy hatsoros vetőgépből álló gépkapcsolat komplett GPS-alapú automata kormányzási rendszerét, továbbá a 900-as teljes Variocentere (terminál, kezelőszervek), valamint vezetőfülkéjének elektronikája is bemutatásra került egy táblára szerelve. Ezzel a felszereléssel minden szimulálható, amit egy gépkezelő használ: a traktor működtetésétől kezdve, a munkafolyamatok dokumentálásán át, egészen az automata kormányzásig. Emellett beüzemelésre került még 6 db számítógép, 1 db projektor, illetőleg 1 db vászon is.

 

 

Az átadás óta számtalanszor használták már a hallgatók a termet, de a legutóbbi óra nemcsak azért volt különleges, mert az AXIÁL Kft. kollégája tartott előadást, hanem mert egy, hivatalosan az ősszel átadott Fendt 1050 Vario traktor volt a középpontban. Az erőgépet ünnepélyes keretek között adták át az egyetemnek 2017. szeptember 22-én, amikor az AXIÁL Kft. és a Fendt 15 éve tartó partneri együttműködését ünnepelte.

 

 

Az 1050 Varioról szóló oktatáson 16 hallgató, harmad és negyedéves gépészek vettek részt, a tanfolyam célja a traktor felépítésének, működésének és kezelésének ismertetése volt. Az elméleti oktatás után gyakorlat is volt az egyetem területén, itt mindenki megtett egy kört a géppel, hogy a tanultakat élőben is lássák.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Ébellai Géza, szervizmérnök

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek