Fehérvári Lecsófőző Vigasság

Fehérvári Lecsófőző Vigasság

Minden év szeptemberében megrendezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, amelyen az axiálosok is örömmel vesznek részt. A székesfehérvári telephely idén két csapattal indult, akik külön bográcsban, egyedi ötletek alapján főztek.

A jól sikerült programról Tatai Zoltán, mobil szervizszerelő kollégánk mesélt.


Idén a szervizes csapat vadhúsos lecsót, míg az alkatrészes fiúk csirkehúsos-gombás-májas különlegességet készítettek, de a készülődésben és elkészítésben is komoly szerepet vállaltak a családtagok, ismerősök. A jó hangulatról a csapat minden tagja másként gondoskodott. Volt, aki süteményt, zsíros kenyeret, de akadt olyan is, aki jófajta házipálinkát hozott a társaságnak.

 


Természetesen – még a lecsókészítés előtt – közös reggelivel indult a nap, ekkor készültek az étvágyat megalapozó sült kolbászok, szalonnák, egyéb húsok, kinek mi a kedvence. Majd energiával telve a társaság csapatonként nekiveselkedett a lecsókészítésnek, amikor összeállt a finomság, jóízűen, közösen elfogyasztottuk azt.


A létszámunk változó, csapatonként 8-10 fő volt, sajnos nem minden kolléga tudott részt venni a vigasságon, viszont a távolmaradókra is gondoltunk. A hagyományoknak megfelelően a szervezést Pók János, boltvezető vállalta, de mindenki hozzátett egy keveset, hogy egy kellemes, csapatépítő rendezvény kerekedjen a programból.

 

Szöveg és kép: Tatai Zoltán, mobilszervizszerelő

Elérhető

Kapcsolódó cikkek