Elégedettek a DLG Feldtage szervezői és kiállítói

Elégedettek a DLG Feldtage szervezői és kiállítói

Szervezők és kiállítók egyaránt nagyon elégedettek az idei DLG Feldtage, vagyis a Német Mezőgazdasági Társaság Szántóföldi Napok elnevezésű rendezvényének eredményeivel. A 2018. június 12. és 14. között megrendezett kiállításnak Bernburg adott otthont.

„Több mint 20.000 látogatót -1800 főt külföldről – sikerült elérnünk”, mondta Reinhard Grandke a DLG vezérigazgatója. Egy semleges piackutató intézet felmérése alapján a látogatók egyenletesen oszlanak el Németország régióiból: kb. egyharmaduk keletről, egyharmaduk Észak- és Nyugat-Németországból, egyharmaduk pedig Dél-, illetve Délnyugat-Németországból. A külföldi látogatók 16 különböző országból érkeztek, legtöbbjük Lengyelországból, Hollandiából, Svájcból, Magyarországról, Litvániából és Ausztriából.

 

 

Az irányadó téma a következő volt: „Növénytermesztés 2030 - Termelékenység, innovációk, stratégiák”. A DLG Feldtage által nyújtott információk a gazdálkodók számára jelentenek igazi segítséget, mert a hallottakat beépíthetik a termelési folyamatukba. A gazdák a növényvédőszerekkel szembeni ellenállással, a fontos hatóanyagok felvételéhez kapcsolódó veszteségekkel, a szoros vetésforgó problémáival, a biológiai sokféleség kérdéseivel, valamint a víz- és a talajvédelemmel foglalkoztak leginkább. A DLG Feldtage napjai alatt 20 ország több mint 400 kiállítójának megoldásait sorakoztatták fel, hogy a lehető legmegfelelőbb módon válaszolhassanak ezekre a kihívásokra.

 

 

A precíziós gazdálkodás fejlesztéseit, a szántóföldi gazdálkodás új dimenzióit is bemutatták, hogy segítsenek a gazdálkodóknak a meglévő gyakorlatok fejlesztésében, irányításban, a folyamatok és műveletek pontosabbá, gyorsabbá és biztonságosabbá tételében.

A látogatók nagy érdeklődést mutattak gépbemutatók iránt is, különösen a mechanikai gyomirtás keltette fel az érdeklődők figyelmét. Ökológiai gazdálkodással kapcsolatos tájékoztatást, információkat először adtak a DLG Feldtage alatt, az előzetes felmérés szerint a látogatók közel negyedét érdekli a téma.

 

 

Ezekkel az eredményekkel a DLG Feldtage lenyűgözően megerősítette pozícióját Németország és más szomszédos országok eseményei között. A következő DLG Feldtage 2020. június 16. és 18. között kerül majd megrendezésre Gut Brockhofban, Erwitte/Lippstadtban.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: dlg-feldtage.de

Forrás: topagrar.com

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek