Diáklányokat vendégelt meg a CLAAS a „Female Day“ alkalmából
  • CLAAS
  • 2018. december 14.

Diáklányokat vendégelt meg a CLAAS a „Female Day“ alkalmából

Egyre több hölgy a technikai és digitális szakmákban. Közel 40 matematikát, informatikát, természettudományt és technológiát tanuló diáklány látogatta a meg a CLAAS „Female Day“ (nők napja) rendezvényét Harsewinkelben.

A fiatal hölgyek egy napra betekintést nyerhettek a vállalat technikai területeire, és a mezőgépgyártó női alkalmazottjaival is véleményt cserélhettek.

„Személyes kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a diákokkal, hogy megmutathassuk nekik milyen munka- és fejlődési lehetőségei vannak a nőknek a CLAAS-nál. Az olyan rendezvények, mint a „Female Day” inspirációt adhatnak a fiatal hölgyeknek a jövőre vonatkozóan.” nyilatkozta Susanne Schwartbeck, a CLAAS személyzeti marketingese. A párbeszédek alapjául a sokféle technika-alapú szakma karrierlehetőségeiről szóló ismeretek kötetlenebb cseréjének igénye szolgált. Olyan női munkatársakkal tudtak a diáklányok beszélni, akik a CLAAS-hoz már sikerrel bejutottak ezen munkakörök valamelyikére.

„Most először tudtam részt venni személyesen ezen a rendezvényen, és mély benyomást tett rám a szakterületek sokszínűsége. Nem ritka, hogy az ilyen rendezvényeken találnak munkát a fiatalok a CLAAS-nál, illetve hosszútávú kapcsolatok is kialakulhatnak.” nyilatkozta Lisa Korfmacher, a disseni CLAAS E-Systems személyzetise.

Az idei rendezvény különleges programeleme Tijen Onaran, a világszerte tevékenykedő „Global Digital Women“ hálózat alapítónőjének előadása volt. Ennek a szervezetnek a CLAAS is tagja. Tijen Onaran célul tűzte ki magának, hogy a digitalizáció területén a nők hálózatát világszerte kiterjeszti.

„A program változatos és nagyszerű volt. Leginkább azt találtam érdekesnek, ahogy a nők és a technika témája az előtérben állt, és hogy a CLAAS-t, mint lehetséges munkaadót annak központjában megismerhettem.” - összegezte a napot az egyik lelkes résztvevő.

 

A „CLAAS Female Day” résztvevőinek nagyon tetszett a rendezvény, amelynek középpontjában a hölgyek karrierlehetőségei a technika világában álltak.

 

A CLAAS-ról

Az 1913-ban alapított CLAAS családi vállalkozás (www.claas-gruppe.com) egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak. A vesztfáliai Harsewinkelben található vállalat Európában a kombájn gyártás piacvezetője. Egy másik nagy termékcsoporttal, az önjáró silózóval a CLAAS az első helyen áll a világpiacon. Szintén vezető helyen áll a családi tulajdonban lévő vállalat a világ mezőgazdasági technikáinak sorában traktorjaival, valamint mezőgazdasági bálázóival és szálastakarmány-betakarítógépeivel egyaránt. Termékkínálatuk részét képezi a legmodernebb mezőgazdasági informatikai technológia is. A CLAAS több mint 10 900 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, és forgalma a 2018-as üzleti évben elérte a 3,76 milliárd eurót.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Kép: www.claas.com

Elérhető

Kapcsolódó cikkek