Dél-afrikai látogatók a Fendt központjában

Dél-afrikai látogatók a Fendt központjában

A 2019 áprilisában, Marktoberdorfba érkező dél-afrikai látogatócsoport minden tagja osztozott a Fendt 1050 Vario iránti lelkesedésben. A világ legnagyobb standard traktora megnyerte az ügyfeleket magának, mind papíron, mind a próbaúton.

A Fendt gyári látogatást az AGCO South Africa szervezte új ügyfelei és dél-afrikai forgalmazó partnere, a BHBW (Barloworld Ltd. és BayWa) számára. A gazdálkodók beszélgethettek Dr. Heribert Reiterrel, a kutatás-fejlesztés, beszerzés-ügyfélszolgálat vezetőjével a jelenlegi technológiai trendekről és a szivárvány nemzet különleges piaci igényeiről. Dél-Afrikában a működési feltételek és a piaci követelmények különösen fontosak a gazdálkodóknak. A telemetriai alkalmazásokról és a Fendt gépekről szóló rövid bevezető videót is érdekesnek találták, amelyet a különböző nyelveken beszélő, különböző gépkezelőknek címeztek.

A gazdálkodók a gyári túra során megnézhették az erőgépeket, észrevehetően lenyűgözte őket a termelési részleg tisztasága és szervezettsége, valamint a részletekre való odafigyelés. „A Fendt 1050 Vario megbízhatósága bizonyítja, hogy odafigyelnek a részletekre” – mondta Michael Vermaak, akinek 1400 tehene van tejgazdaságában egy dél-afrikai fennsíkon, ahol burgonyát és lucernát is termeszt. Farmja öntözőrendszereket használ, mivel a területen átlagosan csak 200 mm csapadék esik. Már dolgozik egy Fendt 1050 Varioval, valamint egy Fendt 933 Varioval és egy Fendt 818 Varioval, szereti a gépek üzemanyag-hatékonyságát. „Az én Fendt 1050 Vario traktorom 40 l/óra üzemanyagot takarít meg, így a magasabb beszerzési költségek hosszú távon kifizetődnek.

 

 

Pieter Hamman nagy kihívásnak tartja Dél-Afrikában a színvonalas működési feltételek megteremtését. Egyrészt a talaj nagyon kemény, és kevés eső esik, másrészt az élelmiszerárak gyakran meg vannak határozva, ami növeli a hatékony és nagy teljesítményű gépek iránti keresletet. „A TeachIn funkcióval az összes táblavégi folyamat tárolásra kerül, majd automatikusan aktiválódik. Ezzel az opcióval könnyebbé válik a gépkezelők munkája, elkerülhetők a vezetési hibák, és jobban kihasználják a fordulót,” mondja Hamman, aki örömmel fogadta a TeachIn funkciót a VariotronicTI-hoz.

A dél-afrikai gazdálkodók nagy érdeklődést mutatnak a Fendt kiváló minőségű és nagy teljesítményű mezőgazdasági gépei iránt, mert ott 30.000 hektárig kezelnek gazdaságokat” – mondja Felix Seitz, az afrikai régió üzemeltetési vezetője. A gazdálkodók megragadták az alkalmat, hogy beszéljenek a Fendt képviselőivel, hogy véleménycserét folytassanak a további stratégiáról. „Nagyra értékeljük a dél-afrikai ügyfeleinkkel való tapasztalatcserét – együtt dolgoznak a gépeinkkel és a párbeszéd segít továbbfejleszteni termékeinket” – mondta Dr. Heribert Reiter.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Fendt

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek