CLAAS megnyitotta az új teszt- és vizsgálati központját

CLAAS megnyitotta az új teszt- és vizsgálati központját

A CLAAS harsewinkeli központjában megnyitotta új teszt- és vizsgálati központját, ahol új mezőgépek fejlesztésén dolgoznak majd.

A tulajdonosok, a konszernvezetőség, a dolgozók és a meghívott regionális politikai szereplők ünnepelték a 15 millió eurós beruházással megvalósult épület átadását. A beruházásból 3,2 millió eurót csak a vizsgálati technológiára fordítottak.

 

„2017 májusában is itt álltunk, akkor az új teszt- és vizsgálati központ alapkőletételének okán” emlékezett vissza beszédében Cathrina Claas-Mühlhäuser az építkezés kezdetére. „22 hónappal később minden készen áll. Emiatt szívből jövő köszönetemet szeretném kifejezni minden résztvevő CLAAS dolgozónak és minden szolgáltatónak.”

 

Akik a szalagot átvágják (balról jobbra): Jan-Hendrik Mohr, Dr. Patrick Claas, Cathrina Claas-Mühlhäuser, Reinhold Claas, Oliver Westphal és Volker Claas.

 

A CLAAS az új központtal kombájnjait, silózóit és traktorjait rövidebb idő alatt tudja kifejleszteni. 13 tesztálláson a világ különböző égtájain a betakarítások során tapasztalható legkülönfélébb terhelés-szimulációk futnak majd. Az elektromos meghajtású tesztállásokon a nap 24 órájában, a hét minden napján zajlanak majd a kísérletek.

 

„Az épület műszaki adatai is figyelemre méltók” nyilatkozta Dr. Thomas Barrelmeyer, a gabonabetakarítógépek fejlesztéséért felelős vezető. „Például 1200 kW-os beépített hűtőteljesítménye van. Ez megegyezik a 120 db családi ház beépített fűtőteljesítményével. De nem csak a technológia fontos nekünk. A munkatársaink számára is modern munkakörülményeket alakítottunk ki.” Így a több mint 7000 négyzetméteres összes hasznos felületen helyet kapott egy körülbelül 200 munkatárs számára megfelelő modern irodakomplexum, a hozzá tartozó kommunikációs területekkel együtt.

 

 

Egy építéstechnológiai szuperlatívusz lett a legnagyobb tesztállás, amelyen többek között akár egy 12 méteres kombájn vágóasztal tartósságát vizsgálják majd. „Ennek az alapja 600 tonna, melyet helyben, egyben öntöttek ki, és melyet légrugózás tart. Ez valószínűleg egyedülálló Európában.” vélte Oliver Westphal, a teszt- és vizsgálati központ felelőse.

 

Az elektronikai labor sem kevésbé lenyűgöző: szekrény nagyságú számítógépes rendszerekben szerelik össze a gépek elektronikáját, hogy például a kezelőtámogató rendszerek egyéb komponensekkel való összjátékát teszteljék. Egy kombájnban több mint 30 vezérlőegység található, így gépenként több mint 50 000 tesztfolyamat teljesen automatikusan tud lefutni. Csak a labortesztek sikeres lezárása után viszik ki a gépeket a földekre, hiszen ezt a legjobb labor sem tudja 100%-ban helyettesíteni. A szántóföldeken további vizsgálatok zajlanak, hogy a gépek megbízhatóságát teszteljék.

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: CLAAS

 

 

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek