Bemutatták a Trimble legújabb fejlesztéseit

Bemutatták a Trimble legújabb fejlesztéseit

2019. január 29. és február 1. között került megrendezésre az AXIÁL Workshop második felvonása Alsópáhokon. Szerdán a precíziós gazdálkodási csoportunk kollégái találkoztak partnereinkkel és bemutatták a Trimble legújabb fejlesztéseit.

Dr. Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető a Trimble GPS eszközökben alkalmazott innovatív megoldásokat ismertette. Így bemutatott olyan megoldásokat, melyek garantálják a biztos és pontos helymeghatározást, testre-, ill. gépkapcsolatra szabhatóvá teszik a kormányautomatika működését, csökkentik a talajtaposást, növelik a GPS-es vezérlések és a gyűjtött adatok (pl. hozamtérkép) megbízhatóságát. A folytatásban a Trimble Ag szoftverről, ill. annak közeljövőben elérhetővé váló legfrissebb fejlesztéseiről esett szó. A Trimble Ag szoftver fő előnye abból adódik, hogy segíti a helyspecifikus gazdálkodással foglalkozó gazdák munkáját – egyszerűvé teszi az adatgyűjtést, elemzést, támogatja a döntéshozatalt. A rendszer talán legkiemelkedőbb tulajdonságai a széleskörű kompatibilitás, és az, hogy az egyes precíziós növénytermesztési műveleteket rendszerbe foglalva, teljes képet tud adni egy gazdaság működéséről. A felhő alapú adatszinkronizálásnak köszönhetően ezek az adatok bárhol, bármilyen felületen (irodai szoftver, mobil eszköz, az erőgépek GPS monitorjai) elérhetők.

 

 

Okvátovity István, térinformatikai fejlesztő kollégánk a helyspecifikus gazdálkodáshoz szükséges adatok gyűjtése és feldolgozása kapcsán hívta fel a figyelmet azok megfelelő módjára ill. a bennük rejlő hiba lehetőségekre, melyek alapvetően határozzák meg a területeinkről alkotott képünk pontosságát. A Trimble Ag rendszeren keresztül bemutatta, hogy milyen lehetőségek állnak ma e feladatok elvégzésére egy korszerű térinformatikai rendszerben. Példákat mutatott a technológia helyes alkalmazásával elérhető megtakarításokra is. Megemlítette, hogy azok számára, akik az első lépéseket szeretnék megtenni a helyspecifikus gazdálkodás irányába, de kevésnek érzik tudásukat egy összetett rendszerhez, hamarosan elérhetővé válik az AXIÁL saját fejlesztésű szoftvere is, melynek már elérhető funkciói szintén bemutatásra kerültek.


 

További információt a Trimble termékekről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Forrás és kép: AXIÁL Kft., Trimble

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek