Bálabontó és bálaszállító az Állattenyésztési Napokon

Bálabontó és bálaszállító az Állattenyésztési Napokon

Csütörtökön nyit a 25. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Kiállítás, melyen a hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. is kiállítja tematikus, új, és közkedvelt típusait. Tekintse meg a Supertino és Oehler márkájú gépeinket is!

Supertino SD 4 bálabontó

Az állattenyésztés egyik kézimunka-igényes fázisa az almozás. Ennek gépi kiváltására a Supertino bálabontó és-kiosztó gépeket ajánljuk.

Ennek használatával a szalma „feltárásra” kerül, azaz a szálak viaszrétegét megtörve, megnövekedik annak nedvszívó képessége. Ennek következtében nem csak az almozásra szánt anyag minősége javul, hanem jelentős mennyiségű megtakarítás is elérhető.

A gép önrakodónak tekinthető, mivel emelőfal segítségével a feldolgozótérbe kerül a szalma. Egy tépőhenger felaprítja és megroppantja a növényi részeket, majd egy kétfokozatú turbina akár 18 méter távolságra is fújja. A szórás iránya hidraulikus munkahengerrel tetszőlegesen állítható.

Az egyes funkciók működtetését flexibilis vagy elektrohidraulikus távvezérlés biztosítja. A turbina és a tépőhenger meghajtása 540 1/perc kardánfordulattal mechanikus hajtóműveken keresztül történik.

Ez a technika lehetővé teszi, hogy a pihenőteret akár a tehenek feje fölött is gyorsan és egyenletesen bealmozhassa. A gép alkalmas szálastakarmányok jászolba vagy etetőútra való kijuttatására is. 4 és 6 köbméteres térfogattal kétféle kivitelben forgalmazzuk.

A Supertino bálabontó használatával elkerülheti a bálakötöző zsineg trágyába jutását, mely a tapasztalatok szerint igen sok bosszúságot okoz, ezen felül 30-40 % szalmát is megtakaríthatunk. Kevesebbet kell bálázni, kevesebbet trágyában tárolni és kiszórni.

 

 

Oehler DDK 240B bálaszállító kocsi

A forgalmazásunkban kapható bálaszállítók Oehler márkájúak. Az Oehler német vállalat, melyet több mint 60 éve alapítottak és a mai napig családi tulajdonban van. A márkára a nagymértékű tapasztalat, valamint a kiváló minőség jellemző.

Három típust ajánlunk jó szívvel a mezőgazdasági termelőknek bálaszállításra, az Oehler 2- és 3-tengelyes forgózsámolyos pótkocsijait, melyek 12-24 tonna össztömeggel készülnek. Ezek a ZDK 120B, a ZDK 180B és a DDK 240B jelzésű gépek kivétel nélkül robosztus felépítésű, nagy rakfelületű kocsik és kifejezetten kör- vagy kocka-; széna-, szenázs- és szalmabálák szállítására alkalmasak. A kocsik két végén található kihúzható bálatartók segítségével továbbnövelhető a rakodási kapacitás. Ezek a típusok felszerelhetők egy szabadalmaztatott hidraulikus rakományrögzítő rendszerrel, mely még nagyobb biztonságot garantál a bálaszállítás során. Nagyfokú stabilitás, könnyű be- és kirakodás jellemzi ezeket a kocsikat, melyek közül a legnagyobb legfeljebb 32 kör- vagy kockabála szállítására is alkalmas. Ez, ha belegondolunk hatalmas mennyiség egy fuvarral, így aki nagyüzemben báláz, kb. minden negyedik fuvart megspórolhatja. Mivel dupla csöves rendszerűek a rögzítő karok, ezért 40-50 cm-t össze tudja még szorítani a bálákat, tehát nem kell annyira figyelni a rakodásnál, mert rendezi is egyúttal a rakományt.

 

 

Tekintse meg személyesen is a Supertino SD 4 típusú bálabontót, illetve az Oehler DDK 240 B típusú bálaszállítókocsit! Kérdezze bátran helyszínen lévő, szakértő kollégáinkat, akik örömmel adnak felvilágosítást a gépek egyéb tulajdonságaival kapcsolatban!

Szeretettel várjuk a G/912-es számú kiállítói standon!

 

Időpont: 2018. május 10-11-12.

 

Helyszín: Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrum

Cím: Hódmezővásárhely, 47-es főút 195 km.

GPS koordináták: MIO: N 46.43398˚ E 20.36289˚ / GARMIN: N 46˚26.047´ E 20˚21.776´

 

Nyitvatartás: minden nap 9-18 óráig

Belépőjegy: 1500 Ft (18 éven aluliak részére ingyenes)

Parkolójegy: 1500 Ft

 

További információ: Allattenyesztesinapok.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek