Az Év Külföldi Befektetése Díj második helyezettje a Hyundai

Az Év Külföldi Befektetése Díj második helyezettje a Hyundai

2018. február 27-én, kedd este a Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) részt vett a Külföldi Befektetési Díj ünnepségén. A Flanders Investment & Trade (FIT) a díjjal a nemzetközi cégek által eszközölt befektetéseket ismeri el.



Geert Bourgeois, Flandria miniszterelnöke adta át a trófeát az első helyezett, Kaneka cégnek a hatodik egymást követő Külföldi Befektetési Díj ünnepségen a Deloitte Gateway Irodában, a brüsszeli repülőtéren. A HCEE a szintén jelentős második helyezést érte el.

 

Öt fontos befektető Flandriában


A HCEE, az Axereal és leányvállalata a Boortmalt, a Kaneka, Novartis és a Sappi cégek szerepeltek a jelöltek között, de a díjat végül a japán Kaneka nyerte. Az ünnepségen a FIT hangsúlyozta a külföldi befektetések fontosságát, mint a gazdasági fejlődés és a foglalkoztatás motorját Flandriában. 2017-ben a külföldi vállalatok 2,08 milliárd eurót koncentráltak Flandriában és ezen keresztül 215 projektet valósítottak meg. Ezek a beruházások összesen 5377 munkahelyet teremtettek, amely szám 2003 óta most a legmagasabb.

 

A HCEE európai központja Tessenderloban

 

A FIT-ről


„A HCEE már évek óta bővít Flandriában. A koreai vállalat nemrégiben megnyitotta központját Tessenderloban, amely új lendületet adott ennek a trendnek. Kétségtelen, hogy Flandria választása stratégai, központi és logisztikai szempontból is kedvező, hiszen Európa szívében található a régió. Így ez az elhelyezkedés nemcsak a HCEE székhelyeként ideális, hanem a raktárak, a képzési központ, rendezvénytermek és bemutatótermek elhelyezkedése szempontjából is jó választás.” – mondta Lothe Verstraete, az Inward Investment Greater China & Korea, a FIT Brüsszel igazgatóhelyettese.

 

Johan Thiels, a HCEE ügyviteli igazgatója és Geert Bourgeois, Flandria miniszterelnöke

 

A HCEE-ről


Johan Thiels, a HCEE ügyviteli igazgatója a díjátadó ünnepségen elmondta: „Nagyon boldogok és büszkék vagyunk arra, hogy 2018-ban jelöltek a Külföldi Befektetési Díjra. Miután a Hyundai Construction Equipment 2017. április 1-jén független üzletággá vált, és megnyílt az új európai székhely, Tessenderloban tavaly év végén, újabb fontos lépést tettünk a közös cél felé vezető úton azért, hogy 2023-ig az első öt globális építőipari berendezés gyártó között legyünk.


Flandriai befektetésünk feltétele európai sikereink növekedésének. A tessenderloi létesítmény kiváló előrelépés az európai üzletág számára. Az új 81.000 négyzetméteres terület megduplázta gépalkatrész-kínálatunk kapacitását, most már nagyon modern körülmények között üdvözölhetjük ügyfeleinket, és minden lehetőség adott értékesítési hálózatunk kereskedelmi és technikai képzésének fokozásához is. Az épületek ideális helyen találhatók, az E313-as autópálya mellett, amely jó megközelíthetőséget kínál. Végül, de nem utolsó sorban, ez a beruházás további munkahelyeket teremt a régióban. 


Mindez azt bizonyítja, hogy a HCEE egy dinamikus és növekvő vállalat. Ez a befektetés a HCEE európai történelmének egyik mérföldköve.” – hangsúlyozta Johan Thiels, a HCEE ügyviteli igazgatója.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser
Forrás és kép: Hyundai / HCEE

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek