Állami díjtámogatású növénybiztosítások május 31-ig!

Állami díjtámogatású növénybiztosítások május 31-ig!

Aszály, jég, vihar, tűz, árvíz, felhőszakadás, téli vagy tavaszi fagy? Gondolkozzon előre és kössön növénybiztosítást! Sőt, akár 65%-os díjtámogatást is kaphat az MVH-n keresztül, amennyiben regisztrált termelő! Részletekért keresse az AFS kollégáit!

 

 

 

Változások

1. Módosításra kerültek az államilag támogatott növénybiztosítások szabályozó rendeletek.

- Továbbra is érvényes a 2011. évi CLXVIII. tv.

- Az ehhez kapcsolódó kormányrendelet helyébe a 19-2014 (X.19.) FM rendelet lépett. Ezen rendelet következtében néhány dolog megváltozott az államilag támogatott növénybiztosításokkal kapcsolatban.

2. Finanszírozási változások:

- Az elmúlt években a kifizetett támogatásokat Európai Uniós forrásokból fizették ki.

- 2014-ben már több igény érkezett, mint a 3,2 milliárd forintos keret. Ezért a „B” és „C” típusú növénybiztosításoknál nem tudták a maximális 65 %-os támogatást kifizetni.

- Idén csak hazai források állnak rendelkezésre melynek mértéke várhatóan 3 milliárd forint lesz. Az előző évek tendenciáit figyelembe véve az összes kérelem mértéke meg fogja haladni ezt az összeget. Így várhatóan 2015-ben sem fogják tudni a maximális támogatást fizetni a termelőknek.

 

Kép: blogs.britannica.com

 

3. A kérelem beadásának technikája:

- Idén erre egy külön nyomtatványt kell kitölteni, amely az MVH honlapjáról tölthető le, a száma: K0205.

- Ami nagyon fontos, hogy a biztosítási ajánlat aláírását követően 5 nap (nem munkanap) áll rendelkezésére a termelőnek, hogy ezt a kérelmet a területileg illetékes MVH irodába postán (ajánlva) feladja az ajánlat másolatával együtt. Aki ebből az időből kicsúszik, az elesik a támogatástól. A feladás dátuma számít, nem az, hogy az MVH-hoz mikor érkezik meg!

4. További határidő:

- Támogatásokat kérvényezni, csak 2015. május 31.-ig lehet.

- A biztosítók visszajelzései miatt javasoljuk, hogy a határidő betartása végett ne várjon az utolsó pillanatig!

5. Vállaljuk, hogy:

- beszerezzük Önnek a biztosítási piacon fellelhető ajánlatokat, kielemezzük azokat, és a legjobbat javasoljuk megkötni;

- részt veszünk az esetleges kárrendezésekben is, ahol az Ön érdekeit képviseljük

Amennyiben Ön mégsem tud élni az államilag támogatott növénybiztosítások adta előnyökkel, szívesen segítünk hagyományos növénybiztosítást kötni, a fenti előnyök megadásával;

 

DE:

foglalkozunk még az Erste Alkusz közreműködésével személybiztosításokkal (élet-, balesetbiztosítás), mezőgazdasági telephely vagyonbiztosításával, mezőgazdasági tevékenységgel kapcsolatos felelősségbiztosítással, gépjármű biztosításokkal, ezeken a területeken is tudjuk azokat az előnyöket biztosítani, amiket feljebb már leírtam.

 

Várjuk jelentkezését! Keresse az AFS kollégáit!

 


Elérhető

Kapcsolódó cikkek