Akik hétvégén sem pihennek

Akik hétvégén sem pihennek

A kellemes őszi időjárásban mindig megsokasodnak a sportesemények, amelyeken kollegáink is részt vesznek, mi pedig büszkén számolunk be ezekről, hiszen nemcsak a mindennapokban teljesítenek jól az AXIÁL Kft.-nél, hanem a szabadidejükben is tevékenyek.

Pók Janó, székesfehérvári boltvezető kollegánkat bizonyára már mindannyian ismerik, számtalan futócipőt elnyűtt már, megannyi kilométer van a háta mögött. A fehérvári kollektívában találunk azonban még egy fürge lábakkal rendelkező kollegát, Indruck Ricsit, aki már szinte elmaradhatatlan futótársa Janónak.

Még a nyáron, július 7-én kezdtek a srácok egy székesfehérvári félmaratonnal, a Cerbona Fehérvár Futófesztiválon. Janó 1 óra 45 perc 18 másodperc alatt teljesítette a 21 km-t, Ricsi ideje pedig 1 óra 38 perc 24 másodperc volt.

A következő megmérettetés 2018. augusztus 26-án a SUHANJ! 6 non-profit jótékonysági futóverseny, amely a SUHANJ! Alapítvány munkáját támogatja, és a verseny különlegessége, hogy éjfélkor rajtol és reggel 6-kor van vége, ez idő alatt kell a résztvevőknek minél több kilométert lefutni. A negyed napos futás sem jelenthetett akadályt, 57 km-t tettek meg a kollegák fejenként, és ez a kiemelkedő megtett távolság a 17. és 18. helyre repítette őket!

A szeptember a 33. Wizz Air Budapest Félmaratonnal kezdődött, ahol 10.575 egyéni félmaraton futó és 1.700 váltócsapat indult. Idén az időjárás is kedvezett az eseménynek: a kánikula elkerülte a résztvevőket, de azért a célba éréskor így is mindenkinek jól esett egy kis felfrissülés. Janó a távot 1 óra 47 perc 12 másodperc, Ricsi 1 óra 39 perc 42 másodperc alatt abszolválta.

 

 

Egy futó számára nagyon inspiráló, ha nem csak a magyar aszfaltot koptathatja – éppen ezért Janó szeptember 30-án nekivágott Varsóban a maraton 42 kilométeres távjának, ahol korcsoportjában közel 700-an indultak, és 3 óra 30 perc 11 másodperces idővel az élvonal első felével futott be.

Rá egy hétre, október 7-én pedig a 33. Spar Budapest Maratonon indult immáron ismét mindkét kollegánk. Kellemesen meleg, az októberi időjárástól talán kicsit szokatlan hőmérsékletben teljesítették a maratoni távot: Janó 3 óra 54 perc 6 másodperccel, Ricsi pedig 3 óra 33 perc 26 másodperccel.

 

Az általuk teljesített távok, időeredmények mind olyan teljesítményt mutatnak, amelyekre büszkék vagyunk mi is! Számos kollegánk csatlakozott már a futótáborhoz, akik ugyan nem ekkora babérokra törnek – de ők is elismerően nyilatkoznak a fehérváriak eredményeiről!

Külön öröm számunkra, hogy a futással nemcsak a sport szeretetét, a mozgásban gazdag, egészségtudatos életmódot közvetítik, hanem tevékenységükkel olyan jótékonysági események mellé tudnak állnak, mint például az előbb említett SUHANJ! 6 órás futásnál.

 

A jövőbeli versenyekhez is kellemes, sportsérülés mentes felkészülést kívánunk!

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

Kép: Pók János, boltvezető

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek