A szecskázós bálázó legjobb barátja (+videó)

A szecskázós bálázó legjobb barátja (+videó)

A téli pihenőidőszak közeledtével érdemes előregondolkodni és gépeinket felkészíteni a következő szezonra. Igaz ez a bálázók késeire is, melyek élezését a CLAAS AQUA NON STOP COMFORT berendezéssel végezzük.

ROTO CUT aprítószerkezettel rendelkező bálázók gazdaságos kihasználást és jövedelmezőbb üzemeltetést biztosítanak. A szerkezet lelke a 14-25 késből és a négyágú, csillag alakú fogakból felépülő aprító rotor. Ez a berendezés gondoskodik arról, hogy a terményt rövid és kis darabokra aprítsuk annak érdekében, hogy a bálák jobban tömöríthetők legyenek és jobb takarmányminőséget kapjunk.

 

 

A munka folyamán viszont az aprítókések rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve, így a késeknek folyamatos karbantartásra van szükségük. Mivel a kések egyedi alakja miatt a hagyományos késélezés körülményes, a CLAAS egy speciális szerkezetet alakított ki a művelet hatékony elvégzésére.

Az AQUA NON STOP COMFORT nevet viselő bálázókés-élező teljesen automatizált, gyorsan dolgozik. A felújításra szánt összes kés egyszerre bepakolható a gépbe, majd a rendszer maga adagolja a késeket a köszörűhöz. A gép automatikusan kalibrálja a köszörűkövet, majd optimális szögállással fogja be elé a késeket. A köszörülés időtartama alatt a munkadarabok folyamatosan hűtve vannak, ezzel megakadályozva a kések éleinek kilágyulását.

 

 

Kérjük minden kedves partnerünket, amennyiben igénybe veszi bálázókés-élező szolgáltatásunkat, a késeket minden esetben megtisztítva juttassa el részünkre. A tökéletesen megtisztított és egymásra felfekvő kések biztosítják az automatizált, gyors és hatékony munkavégzést.

 

 

A berendezés szinte minden bálázó késeinek élezésére alkalmas, mint pl.: AGCO, Bergmann, CLAAS, Case-Fortschritt, Case, Fahr, John Deere, Kemper, Krone, Fabrikant, MC Hale, Mengele, New Holland, Orkel, Pöttinger, Schuitemaker, Strautmann, Taarup, Vicon, Welger.

 

További információt szolgálatásunkkal kapcsolatban telephelyeinken kaphat!

 

Kép: AXIÁL Kft., CLAAS

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek