A pétervásárai csapat nyerte meg a MEGFOSZ Országos Bajnokságát!

A pétervásárai csapat nyerte meg a MEGFOSZ Országos Bajnokságát!

Igazi küzdelem és szakmai megmérettetés várt azokra a fiatalokra, akik a döntősei lettek a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének szervezésében megrendezett Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokságnak.

A döntő előzményei:

Az idei évben egy eddigiekhez hasonló, de új koncepció mentén negyedik alkalommal írta ki a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vetélkedőjét az Agrárminisztérium támogatásával mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos középiskolások számára Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokság (LETIMOB) néven.

A verseny létrehozásával a szervezőknek az volt a céljuk, hogy minél több fiatal figyelmét ráirányítsák az online térben erre a biztos jövőt kínáló szakmára. Ezen felül pedig szeretnék minden évben a legkiválóbb diákokat egyedi szakmai élményekkel jutalmazni. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy nagy szükség van a korszerű technológiákat gyakorlatiasan bemutató, a közösségi szellemet és szakmai hivatástudatot erősítő tanórán kívüli tevékenységekre.

 

 

Az októberben kezdődött vetélkedőre 24 csapat közel 120 diákkal nevezett az ország középiskoláiból. A több hónapos online szakmai feladatok mellett kötelező olvasmányokat és szorgalmi feladatokat is meg kellett oldaniuk a résztvevőknek. A verseny online fordulói január 11-én lezárultak, és így alakult ki a döntő hatos mezőnye: ÉSZkombájnok (Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Sportiskola – Baja), Péterkeszaki újratöltve (AM ASzK-Pétervásárai Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – Pétervására), Hengerfejesek (AM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági, Erdészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – Piliscsaba), TéeSZCSé (Szentannai Középiskola és Kollégium – Karcag), Mezős 5-ös (Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Pápa), SZENTannai művEK (Szentannai Középiskola és Kollégium – Karcag)

 

 

Döntő:

A Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokság döntőjét 2019. január 24-én 13:00-tól az AgrárgépShow- AGROmashEXPO rendezvény keretében a Hungexpo KIV-es épületében tartották meg, ahol a versenyzőket közel 600 lelkes szurkoló is buzdította.

A feladatok között szerepeltek villámkérdések, az MKB Pénzügyi Csoport által összeállított feladatok és két szerelési feladat is, ahol a rendsodró kar összeszerelésén túl a hígtrágya csatlakozók szét és összeszerelésében is meg kellett mutatniuk a fiataloknak gyakorlati tudásukat. A csapatok saját maguk által épített mezőgazdasági gépeket is hoztak magukkal, melyek szintén lenyűgözték a zsűrit és ezeket is jutalmazták pontjaikkal.

 

 

A közel két órás szakmai vetélkedő végén, a szakmai zsűri pontjai alapján a pétervásárai „Péterkeszaki újratöltve” csapat állhatott a dobogó legfelső fokára, akik 4 napos szakmai utat nyertek. Második helyezett a piliscsabai „Hengerfejesek” csapata, míg a harmadik helyezett a pápai „Mezős 5-ös” csapat lett. A többi helyezett sorrendben: 4. helyezett: TéeSZCSé- Karcag; 5. helyezett: SZENTannai művEK- Karcag; 6. helyezett: ÉSZkombájnok – Baja.

A természetesen egyik csapat sem távozott üres kézzel, köszönhetően a verseny támogatóinak. A MEGFOSZ ezúton is szeretné megköszönni segítségüket, a játékokhoz kapcsolódó eszközöket és a nyereményfelajánlásokat is. A MEGFOSZ fentiek mellett köszöni a versenyben részt vevő csapatok felkészülését, sportszerűségét és részvételét és természetesen jövőre is várják a szakma iránt elhivatott versenyzők jelentkezését.

 

Szöveg: Viczián Ágnes, marketing és PR, MEGFOSZ

Forrás, kép, teljes cikk: mezogepesz.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek