A lehető legtöbbet hozták ki belőle! (+videó)

A lehető legtöbbet hozták ki belőle! (+videó)

Alapjaiban változtak az EU-n belül a traktorokra vonatkozó engedélyezési szabályok. Az ARION 400 sorozat fejlesztőmérnökei arra használták fel ezt a lehetőséget, hogy még több hasznos funkciót tegyenek bele a traktorba.

 

 

 

 

Minden, 50 lóerő feletti teljesítményű traktornak 2018 januárjától meg kell felelnie a Tier 4 károsanyag-kibocsájtási normáknak. Ezzel egyidejűleg a mezőgazdasági és erdészeti járművek jóváhagyásáról és piacfelügyeletéről szóló 167/2013/EU Európai Parlament és a Tanácsi rendeletének előírásait, az úgynevezett „MR”-t (Mother-Regulation) minden tagállamban kötelezően be kell tartani. Ez új, egységes előírásokat jelent, melyeknek megalkotásakor az volt a cél, hogy a traktorok biztonságosabbá váljanak, és a kezelésük egyszerűbb legyen. De mit jelent ez konkrétan?

 

A széles látószögű tükrök növelik a biztonságot a közúti közlekedésnél.

 

A 167/2013/EU rendelet minden erőgépben szabályozza a funkcionális biztonsági elemek meglétét, (például a széles látószögű tükrökét), a munkahely biztonságát (például a mechanikus veszélyek elleni védelmet a TLT-tengelyeknél), a környezetvédelmet (zaj- és károsanyag-kibocsájtási értékek), illetve a különböző fékrendszereket (például a kétkörös fékrendszer az utánfutókhoz és a vontatott eszközökhöz). Az ARION 400 traktorokban minden naprakész, és megfelel a szabványoknak.

 

Az MR-rendelet szabályozza, hogy a karbantartási munkákat képekkel is dokumentálni kell.

 

Mindenre készen

Széles körben alkalmazható a 90-140 lóerős teljesítménytartományával. Ennél a típusnál szinte mindenféle feladat a napirenden szerepel: talajmunka, szálastakarmány-betakarítás, szállítás és még homlokrakodós munkák is. Ennek megfelelően igen hosszú az ehhez a sorozathoz tartozó felszereltségek listája is.

Ide tartozik például egy kiegészítő fülkeopció üveg tetőablakkal, illetve az alacsonytetős kivitelű fülkeváltozat, mely minden modellhez elérhető. Az egyszerű, homlokrakodó nélküli udvari- és terepmunkákhoz az új traktorsorozatot egyszerűen kezelhető beszálló felszereltséggel, az ismert multifunkciós kartámasz nélkül is rendelhetővé tették. Most először az ARION 400 sorozat gyárilag is elérhető a legmagasabb kényelmet kínáló CIS+ felszereltséggel. A CIS+ felszereltség tartalmazza többek között a CIS színes kijelzőt, a nagy, 110 liter/perc teljesítményű Load-Sensing hidraulikarendszert, és az akár hat kihelyezett elektronikus hidraulikakört.

 

 

Ráadásul minden, HEXASHIFT-tel és színes kijelzővel szerelt ARION 400 modell most már tempomat funkcióval is elérhető. Ez a gépkezelő választotta sebességhez automatikusan az optimális fordulatszámot rendeli, így a motor az éppen aktuális munka végzése során mindig különösen üzemanyag-takarékosan működik.

Az ARION 400 sorozattal a CLAAS szemmel láthatóan pontosan eltalálta a sok mezőgazdásznak legmegfelelőbb koncepciót. Ezt igazolja is a német forgalomba helyezési statisztika. A teljesítményosztályának körülbelül 15 százalékos piaci részesedésével ez a sorozat az egyik legkedveltebb Németországban a 2017. szeptemberi adatok szerint.

 

Bővebb információért forduljon a CLAAS Gépüzletág területi képviselő kollégáihoz!

 

Forrás: Ulrich Gerling, TRENDS magazin

Fordította: Vas Magdolna marketingmenedzser

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek