A HX faktor

A HX faktor

Hány sikeres vállalkozás indult egyetlen bérelhető kotrógéppel? Az Egyesült Királyságban tevékenykedő Micheal O’Brien cége ilyen. 1990-ben vásárolta meg első gépét és feleségével, Annamarie-val a luton-i otthonukban alapítottak vállalkozást.

 

 

A terjeszkedés

Az egy gépből hamarosan kettő lett, majd tizenegy, de még mindig a házuk hátsó kertjében álltak a gépek. A szomszédok nagy megkönnyebbülésére azonban a vállalkozás székhelyét rövidesen áthelyezték a közeli Markyate-be. Mára a vállalat több mint 600 bérelhető gépet üzemeltet szerte az országban.

Az M O’Brien csoport vállalatai közé tartozik az Ashvale Haulage, Chalkshift, LB Silica Sands, Lowery Demolotion, Skyland Contractors és a Willow Plant Hire is. A csoport foglalkozik gépbérlettel, földmunkákkal, csatornázással, bontással, szállítmányozással. Saját kőfejtőjük is van, mellyel homokot és egyéb adalékanyagokat biztosítanak a házon belül szükséges projektekhez és a helyi vállalkozóknak. A csoport ezen tevékenységét 40 billenős teherautó és további 10 teherautó segíti, de O’Brien gépparkja ennél sokszínűbb és jól tükrözi a vállalat tevékenységi körét, valamint specialitásait. Ez magában foglalja az alagút-, csővezeték-, házépítésnél és egyéb infrastrukturális projekteknél szükséges berendezéseket. Kotrógépek, derékcsuklós homlokrakodók, tömörítő gépek széles választéka áll rendelkezésre partnereiknek, de az O’Brien csoport porvédő és egyéb berendezéseket is kínál.

 

 

Egészség és biztonság

Ezen túlmenően a vállalat elkötelezett az egészségvédelem és a biztonság iránt, éppen ezért számos olyan technikai megoldást alkalmaznak, mely a gépkezelő munkáját megkönnyíti, illetve védi, a környezetével egyetemben. Ilyen például az a 360 fokos kamera rendszer is, amely egyes Hyundai kotrógépeken található, de szivárgásgátló eszközöket, vagy terhelésjelzőket is használnak.

O’Brien 2015-ben vásárolta meg első gépét a koreai gyártótól. A cég tíz darab 14 tonnás, öt darab 22 tonnás és két darab 30 tonnás modellje származik a helyi Hyundai kereskedőtől, a Willowbrook Plant Services-től. A vállalat a korai, 9A sorozatú modellek után átállt a HX sorozatra, kezdve a 30 tonnás HX300-as típussal, mely a bontási munkákra specializálódott.

O’Brien-t lenyűgözte a Hyundai megbízhatósága és teljesítménye, és a 360 fokos kamerarendszer valódi fejlődést hozott a helyszíni munkavégzés biztonsága szempontjából. A vállalat gépkezelői teljes rálátást kapnak a gép körüli munkaterületre. A folyamatos rendelkezésre állás szintén fontos tényező volt a vásárlási döntésnél, és a Willowbrook mindig jól támogatta a gépeket.

 

 

Rendszeres frissítések

A vállalat két-három évente frissíti a flottáját annak érdekében, hogy mindig a legmodernebb gépeket és technológiákat kínálhassa ügyfeleinek, illetve hogy minimálisra csökkentse az állásidőt. Ezt szem előtt tartva O’Brien felváltotta a korábbi 9A sorozatú modelleket további egy darab 10 tonnás HX140L, öt 22 tonnás HX220L, hat 40 tonnás HX380L és a saját kőfejtő műveletei miatt szükséges két darab HX480L lánctalpas kotrógépre. Nagyon jól teljesítenek és a gépkezelők is boldogok, mert nagyon kényelmesek a fülkék és sok hely van a munkához – mondta Mr. O’Brien.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: M O’Brien Plant Hire Facebook

Forrás és teljes cikk: Construction Plant News Magazine / HCEE Facebook

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek