A Horsch farmot indít az USA-ban

A Horsch farmot indít az USA-ban

A Hosch harmadik bemutató gazdaságát nyitja meg, mely ezúttal Németország és a Cseh Köztársaság után az Amerikai Egyesült Államokban, Illinois államban fog működni, tudjuk meg az Agrarheute.com cikkéből.

A Horsch AgVision farmja az illinois-i Downs-ban üzemel majd, amely terület számos lehetőséget kínál az agronómiai témákkal intenzíven foglalkozók számára. A kompetenciaközpont létrejöttének célja, hogy beszélgetést kezdeményezzenek a mezőgazdasági termelőkkel és közelebb hozzák számukra a Horsch szántóföldi tudását. Ezenfelül a gazdálkodók a gépeket közvetlenül a gyakorlatban is megtekinthetik majd a gazdaságban.

Az AgVision farm az Egyesült Államok középnyugati részén található, az úgynevezett Corn Belt területén, ahol tipikus növény a kukorica és a szója. A gazdaságban azonban a termesztett növények körét kiterjesztik cukorrépára, búzára és repcére is, hogy ezekről a kultúrákról is ismereteket gyűjthessenek a területen. A 66 hektáros szántóföld elegendő helyet biztosít a kísérletekhez, de a területen található egy épületet is, ahol oktató- és bemutatóterem, illetve műhely is van. A létesítményt Daniel Fulton vezeti, aki már sok tapasztalattal rendelkezik a helyszíni kísérletek értékelésében.

 

 

Controlled Traffic Farming, röviden CTF gazdálkodást folytatnak a farmon, amely a mezőgazdasági gépek okozta talajkárosodás csökkentésére irányul. A munkaműveleteket ennek a szemléletnek megfelelően alakították ki, hogy a helyi talaj- és az éghajlati viszonyokról bővebb ismeretekre tehessenek szert. Már használatban van egy 32 soros Maestro 32.15 precíziós vetőgép és Joker tárcsa a magágykészítéshez, hamarosan azonban több Horsch gép fogja követni ezeket.

A Horsch különös figyelmet fordít a köztesnövények termesztésére, mert még mindig sok megválaszolatlan kérdés merül fel ezen a területen és a vállalat tovább akarja adni tudását a gazdálkodóknak. A szemenkénti vetés egyre inkább az Egyesült Államokban történik és ősztől kezdődően kísérleteket végeznek a témában. Ezenkívül végeznek néhány tesztet a GMO és a GMO-mentes vetőmagok összehasonlításával kapcsolatban is.

 

Kép: Horsch

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás: Agrarheute.com

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek