A GPS-fordulónap: 2019. április 6.

A GPS-fordulónap: 2019. április 6.

Előzetesen több helyen felhívtuk már a figyelmet a GPS Week Number Rollover jelentőségére, azaz a hét számláló átfordulására, az ebből fakadó esetleges kellemetlenségekre.

Túl vagyunk ezen a dátumon is, és erre az eseményre is felkészültünk: Mivel az átfordulás érintette az országszerte elhelyezkedő bázisállomásainkat is, ezért kollégáink elvégezték a szükséges frissítéseket, annak érdekében, hogy az átállásból Önök semmit ne érezhessenek meg!

 

 

Figyelem! Topcon állomás frissítés!

 

2019. április 6-án a GPS WNRO – azaz a hét számláló átfordulás miatt frissítéseket végzünk a Topcon bázisantennákon. Megértésüket köszönjük! >>

 

A GPS hétszámláló nullázódás nem csak a bázisállomások, de minden más GPS- eszközt érintő probléma, így az erőgépeken lévő GPS-monitorok is érintettek voltak.

A korábbi híradásokban megjelent információk szerint, azon eszközökben, ahol régebbi verziószámú szoftverek vannak, szükséges azok frissítése. Ezekről részletes tájékoztatót adtunk alábbi cikkeinkben:

 

 

A műholdak belső számlálójának nullázódása

 

Számos fórumon, oldalon felröppent már a hír, miszerint 2019. április 6-án hibajelenségek léphetnek fel a GPS-eszközök működésében a GPS WNRO (Week Number Rollover), azaz GPS hét számláló átfordulásnak köszönhetően. >>

Frissítsünk a legújabb verziókra!

 

A GPS WNRO (Week Number Rollover), azaz a GPS hét számláló átfordulásának hatását a Trimble eszközökre már ismertettük, most a Topcon és az Ag Leader márkáknak is utánajártunk. >>

 

Ennek ellenére, néhány AgLeader és Topcon eszköznél jelentkezett ehhez a problémához köthető működési zavar (jelvételi hiba, kormányzási probléma, helytelen GPS dátum), elsősorban régebbi szoftver verziók esetén. A probléma orvosolható, ezért kérjük, ha ilyen jellegű problémát tapasztal, keresse az AXIÁL Kft. területileg illetékes precíziós gazdálkodással foglalkozó kollégáját a mihamarabbi megoldás érdekében!

 

Egyúttal szeretnénk megköszönni türelmüket és megértésüket, ha az átállás miatt bármilyen pillanatnyi problémát észleltek!

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

Kép: Trimble

Elérhető

Kapcsolódó cikkek