A CLAAS üdvözli új gyakornokait

A CLAAS üdvözli új gyakornokait

59 új gyakornok és duális képzésben részt vevő diákot üdvözöl a CLAAS Harsewinkelben. A képzés megkezdése előtt a fiatalok szüleikkel együtt ismerhették meg alaposabban egy egész délutánon keresztül tartó látogatás során a vállalkozást.

A vezetőség, az üzemi tanács és a személyzeti osztály képviselői vezették be a végzősöket a „claasianer” életérzésbe, és néhány tippet is adtak út közben.

„Nem mindig az egyenes út vezet el a célhoz, néha kitérőt is kell tenni. Az a fontos, hogy hosszútávon azt csinálják, amiben örömüket lelik.” mondta Kai Gieselmann, a CLAAS Önjáró Betakarítógépek GmbH vezetőségi tagja. Heiner Strotjohann, az üzemi tanács elnökhelyettese, a claasos képzés magas értékét hangsúlyozta: „A gyakornokok aránya nálunk 7,9 százalék, ez két-három százalékkal magasabb, mint az átlag”. Leonie Götze (ipari és kereskedelmi ügyintéző) és Lukas Ackfeld (ipari technikus) két korábbi CLAAS gyakornok megosztották első szakmai tapasztalataikat.

 

 

A 2019-es évre gyakornoki képzésre a www.claas.jobs oldalon lehet jelentkezni. Az alábbi képzési területekre hirdettek a CLAAS-nál gyakornoki programot: fémtechnikai szakember, ipari ügyintéző, ipari szerelő, építőipari szerelő, mechatronikai szerelő.

A duális képzéshez: üzletvezetés, informatika, autóipari informatika, gépészmérnök, mechatronikai mérnök, üzleti informatika és ipari mérnök.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek