A CLAAS bővíti logisztikai centrumát

A CLAAS bővíti logisztikai centrumát

A CLAAS bővíti központi alkatrész logisztikai központját Hammban. Volker Claas, a CLAAS Csoport részvényese és a vezetőség képviselői az első kapavágással hivatalosan is elindították az A2 autópálya melletti munkálatokat.

Hammban raktároznak minden alkatrészt, melyeket a CLAAS gépek szerviz- és karbantartási munkáihoz szükségesek – a legkisebb csavartól kezdve a komplett kombájn motorig, még a tíz éves vagy annál idősebb gépekhez is. „Termékkínálatunk növekszik, gépeinket egyre több változatban kínáljuk.” nyilatkozta Dietmar Düsing logisztikai vezető. „Évről évre nő a legkülönbözőbb alkatrészek száma, amelyeket tárolunk. Jelenleg 180 000 alkatrésznél tartunk, ezek száma az elkövetkezendő tíz évben valószínűleg megduplázódik.”

Ezért 2019 októberéig felépítenek egy teljesen új technológiát, egy magasraktár formájában, amely a elhelyezhető raklapok számát 27 000-ről több mint duplájára, 58 000 egységre növeli. Az így előálló, jelentősen nagyobb kapacitás az üzemen belüli logisztikát új kihívások elé állítja. „A hagyományos anyagmozgatási technikánkat nem tudjuk a továbbiakban használni, ezért azt tervezzük, hogy egy görgőpályás rendszert építünk ki.” mondta el a terveket Dietmar Düsing. Ezek óránként akár 500 paletta megmozgatására is képesek, amely akár egy még egyszer ekkora bővítést is ki tudna szolgálni.

Az új magasraktár az első lépés a teljes logisztikai centrum újra szervezésének. A több helyet elérni kívánó építkezéseknek a következő szakasza az expedíciós (áruátvételi) helyiségek, az árufeldolgozás, csomagolás terének és az automatikus kisalkatrész tárolónak az átalakítása lesz.

A CLAAS a STUTE Logistics (AG & Co.) KG logisztikai partnerével közösen mintegy 500 főt foglalkoztat. Az új magasraktár elkészülte 20 millió euró körüli befektetést jelent.

A tervezett magasraktár számokban:

  • Magasság: 30 méter
  • Folyosók száma: 9
  • Folyosók hossza: kb. 110 méter
  • Tárolóhelyek száma: kb. 58 000
  • Szintek: 28

 

Kapavágás a legjobb időben (balról): Peter Rudzio (ügyvezető CLAAS Szerviz és Alkatrész GmbH), Norbert Wiehoff (ügyvezető CS Alkatrész Logisztika GmbH), Dietmar Düsing (logisztikai vezető CLAAS Szerviz és Alkatrész GmbH), Ulrich Timcke (vezetőségi szóvivő CLAAS Szerviz és Alkatrész GmbH), részvényes Volker Claas, Thomas Hunsteger-Petermann (Hamm polgármestere) és Rüdiger Mohr (CLAAS Konszern beszerzési igazgató).

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek