A 10.000. átadott mosó

A 10.000. átadott mosó

2006-ban új márkával bővült a termékkínálatunk, megkezdtük a német Kränzle nagynyomású tisztítók forgalmazását, illetve teljes körű háttértámogatását. Népszerűségüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nemrégiben átadtuk a tízezrediket!

A Vasvári Broiler Farm Kft. ügyvezetője, Gallen Attila vette át a jubileumi gépet, három másik társaságában.

 

AXIÁL: Elsőként engedje meg, hogy gratuláljunk! Tulajdonukba került a Magyarországon az AXIÁL-nál értékesített tízezredik Kränzle mosó. Milyen tényezők miatt voksolt a márkára?

Gallen Attila: A Kränzle mosók nem ismeretlenek nekem, hiszen az első még 2010 táján vásároltam – szintén melegvizes és nagyteljesítményű gép volt, a mai napig dolgozunk vele. Mivel hat már üzemel nálunk, ezzel a mostani vásárlással tíz darabra bővül a „Kränzle-flottánk”. Baromfit tenyésztünk, tehát mint minden állattartó telepen, 24/7-es a munkarend, így különösen fontos gépeink üzembiztonsága. Elvárjuk az akár napi 12 órás folyamatos üzemeltetést is, eddigi tapasztalataink alapján a Kränzle erre képes. Tehát a márkával szerzett eddigi pozitív tapasztalatok nagyban hozzájárultak a mostani döntésünkhöz.

 

 

A Kränzle egyik „csúcsmodelljére” a tömlődobos 1165 T modellre esett a választás. E típus kiemelt tulajdonságai az akár 140 fokos hőmérsékletű meleg víz, a 165 bar nyomás és az óránként szállított 1165 liter. Ilyen teljesítménnyel szemben a legmakacsabb szennyeződésnek sincs esélye. Miért szükséges ekkora teljesítmény?

A baromfiólak takarítása követeli meg, ugyanis turnusonként húszezer négyzetméternyi felületet kell higiénikusan, makulátlanul kitisztítani, állategészségügyi szempontok miatt is. Általában negyven naponta esedékes egy-egy váltás, viszont ilyenkor akár 12 órás műszakban is dolgozunk a mosókkal. A tisztítás nemcsak a felületeket, hanem az istállóban elhelyezett teljes technológiai berendezést érinti: az etető- és itatórendszereket és a ventilációt is.

Az állattartásban különösen fontos a vegyszeres tisztítás, a magas hőmérséklet és a literteljesítmény. A 1165-ös modell minden feltételnek megfelel, és nem utolsósorban már bizonyított is nálunk a gyakorlatban.

 

A Vasvári Broiler Farm Kft.-ről

1988 óra tenyészt baromfit, 35 fő dolgozik a vállalkozásban, harmincan a fizikai állományhoz tartoznak. Évi háromezer baromfi hízlalásával kezdte tevékenységét, de mára elérte a 2,2 milliót! Ha turnusban nevelik a szárnyasokat, az utóbbi időszakban elnyert pályázati támogatásokat kihasználva idén jó eséllyel közel 50 százalékkal nőhet a kibocsátás.

Növényeket 270 hektáron termesztenek, ez a tevékenység fontos a képződött trágya elhelyezése szempontjából is. Önellátásra törekedve saját takarmánykeverő üzemükben hasznosítják a terményeket. Az itt nevelt szárnyasokat Sárváron dolgozzák fel.

 

Ön milyen tulajdonságokat vár el egy jó magasnyomású mosótól? A Kränzle gépei mennyire felelnek meg ezeknek a követelményeknek?

Az állattenyésztés nézőpontjából úgy gondolom, hogy egy jó nagynyomású mosó négy fő tényezőnek feleljen meg: első a vegyszeres mosási lehetőség. Nem kell ecsetelnem, hogy vannak olyan szennyeződések, amelyeknek nem elég csak a meleg víz, valamint ott vannak az állategészségügyi szempontok is. Forróvizes üzemmód is alapkövetelmény, hideg vízzel az ilyen telepeken nem megyünk sokra. Természetesen kapacitásfüggő a dolog, de nálunk a nagy literteljesítmény is fontos, hiszen a turnusok közötti váltást hatékonyan, minél rövidebb állásidővel kell levezényelnünk. Tulajdonképpen az utolsó szempont, de lényegében az i-re a pont az üzembiztonság, hiszen enélkül a többi mit sem ér. Ehhez kapcsolódik az is, hogy ha mégis probléma merül fel, azt minél rövidebb idő alatt orvosolni lehessen. Ebből a szempontból is kedvező tapasztalataink vannak a Kränzle-vel, hiszen megfelelő a kopó- és pótalkatrész ellátása.

 

 

A Kränzle és az AXIÁL 2006 óta áll partnerkapcsolatban. Egy tavaly készült interjú során, Uwe Fischer, a Kränzle exportmenedzsere azt emelte ki, hogy mint minden más gépnél, a nagynyomású mosók esetében is fontosak a kapcsolódó szolgáltatások, az alkatrészellátás és a szerviz. Ezen a téren van tapasztalata?

Az állattenyésztésben fontos termelési láncszemek ezek a gépek, nem lehet napokra nélkülözni a mosókat. A kisebb javításokat, karbantartásokat saját magunk is elvégezzük, abszolút megfelelő az alkatrészellátás, akár másnapra megvan, ami szükséges. Nagyobb javítás eddig csak ritkán fordult elő, viszont az is rendkívül rövid időn belül megoldódott.

 

Ajánlaná-e a Kränzle mosókat? Ha igen, milyen vállalkozásoknak?

Azt hiszem a tízdarabos gépparkunk alapján egyértelműen igen a válaszom. Az állattartó cégeknek nagyon jó választás lehet a Kränzle. Itt teljesítményre és megbízhatóságra van szükség, amiben bizonyított. Ez alapján úgy gondolom, hogy bármely más területen is jó választás lehet.

 

Szöveg: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető

Fotó: Varga Csaba

Forrás: AXIÁL Híradó 2019. 02. szám

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek