80 focipályányi területen várják a látogatókat

80 focipályányi területen várják a látogatókat

Ősszel ismét lesz Szántóföldi Napok és AgrárgépShow a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében. Tavaly a rendezvény több mint 130 kiállítójára 15.000 látogató volt kíváncsi a két nap alatt.

A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőhegyes elnevezésű esemény kapcsán az M1 Ma reggel című 2018.07.20-ai adásában Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Umenhoffer Péter, a MEGFOSZ marketingbizottságának elnöke (aki egyben az AXIÁL Kft. marketingigazgatója) beszélgetett.

 

 

A tavalyi rendezvény sikeres volt. Míg a 2017-es Szántóföldi Napok egy kora nyári időszakban volt, addig most szeptember 20-21-én, egy őszi időszakban várják a vendégeket, ez egyúttal azt is jelenti, hogy más típusú kultúrnövények és talajmunkák bemutatására kerül sor. Az a cél, hogy egy komoly, hagyományokkal rendelkező eseményt teremtsenek.

 

 

Miben más ez a kiállítás, mint a többi? Ezen nemcsak állógépeket lehet megtekinteni, hogy gyakorlati bemutatókat is láthatnak az érdeklődők. A gazdáknak egyre inkább arra van igényük, hogy lássák munka közben a gépeket, megismerjék a paramétereiket és elképzeljék azokat saját gazdaságukban. Természetesen nemcsak gépeket állítanak ki, lesznek mikro- és nanoparcellák, ahol különböző növénykultúrákat ismerhetnek meg, de növényvédelmi megoldásokat is bemutatnak, amelyek legalább olyan hangsúlyosak a gazdálkodás egészében, mint a gépek – tudtuk meg a NAK elnökétől.

 

 

Ami a gépeket illeti tavaly a permetezésen volt a hangsúly, idén pedig a kukoricaaratástól egészen a vetésig egy teljes technológiai sorrendet szeretnének bemutatni a gazdálkodóknak. Már 9 kombájn be is jelentkezett az aratásra, elgondolkodtató, hogy számukra elegendő lesz-e az a 100-150 méter, melyen bemutathatják a teljesítményüket. Ezek a gépek ugyanis akár egy óra alatt 10 hektárt is le tudnak vágni. Ezen kívül gyakorlatban megtekinthető lesz még 50 gépkapcsolat és 8000 négyzetméteren csak statikus, álló gépek lesznek. Magyarország szabadterületi kiállításai közül ez lesz az egyik legnagyobb. Ráadásul ezek a high-tech gépek alkalmasak lehetnek arra is, hogy bevonják a fiatalokat a mezőgazdaságba – hangzott el Umenhoffer Pétertől.

A teljes kiállítói terület több mint 40 hektár, 80 focipálya nagysága. Ez egy óriási terület, bejárni is komoly feladat lesz. Csütörtök-pénteki napokról van szó, a tavalyihoz hasonlóan nem hétvégére esik a rendezvény. Nem családi kikapcsolódást szeretnénk kínálni, hanem kétnapos masszív szakmai programot. Ez alapvetően meghatározhatja a versenyképességünket. Ki kell használni azokat a lehetőségeinket, amik megvannak és akkor a mezőgazdaság, valamint az arra épülő szektorok Magyarország húzóágazatai lehetnek – zárta a beszélgetést Győrffy Balázs.

 

Teljes adás IDE kattintva tekinthető meg!

További információ a rendezvényről ITT található!

Forrás és kép: Mediaklikk.hu, II. NAK Szántóföldi Napok Facebook oldala

 

 

 

Ősszel újra NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

 

A NAK a MEGFOSZ közreműködésével idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes szeptember 20-21-én, 42 hektáros (!) területen várja az agrárszakembereket. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek