5000 munkaóra Michelin abroncsokon

5000 munkaóra Michelin abroncsokon

5000 üzemórát teljesítettek eddig a Michelin speciális, keskenyített mezőgazdasági abroncsai egy skót burgonyatermesztő traktorán. A felhasználó elvárása szerint a gumik akár 3 évvel tovább bírják majd a korábban használtaknál.

Kivételes teljesítményre voltak képesek a Michelin AgriBib Row Crop mezőgazdasági abroncsok egy skót gazdálkodó földjein. A burgonyatermesztéssel foglalkozó farmer, James D. Reid még 2014-ben vásárolt egy keskeny kialakítású szettet, amely az idei év első feléig több mint 5000 üzemórát dolgozott nála, különösebb problémák nélkül.

 

 

A 320/90 R54 abroncsokat egy Fendt 720-as traktorra szerelték fel. Mivel fényesen bevált, hamarosan a permetezőjükre is vásároltak egy készletet. Manapság a legtöbb gazdálkodó arra törekszik, hogy minél szélesebb gumikkal óvja a talaját, ám a burgonyatermesztésnél a keskenyebb abroncsok a kifizetődők, hiszen ezáltal képesek megkímélni a feltöltött sorokat.

A skót farmer a Fendt traktora által évente teljesített 1200 üzemóra 60 százalékában használja a Michelin keskeny abroncsait. Meglátása szerint ezek a gumik akár 3 évvel hosszabb ideig lehetnek életképesek a korábban felszerelt, más márkájú abroncsokhoz képest. A speciális kialakítás révén természetesen ezek is talajkímélők, kiválóan adják át a vonóerőt, és emellett nagyfokú stabilitást biztosítanak az erőgépnek.

 

Kép: Michelin

Forrás: agrarunio.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek