4 nap a Balaton körül (+videó)

4 nap a Balaton körül (+videó)

2019. március 21-24. napokon rendezték meg a Spuri Balaton Szupermaratont, amelyen Pók János, székesfehérvári boltvezető kollégáink is részt vett. Janó nem mondható rutintalan futónak, immáron 12. alkalommal futotta körbe hazánk legnagyobb tavát.

A 196,25 kilométeres, 4 napos kihíváson 26 nemzet 2680 futója vett részt. A négynapos tókerülő versenyszám egyéni indulóként, párban vagy csapatban is teljesíthető. Ugyanilyen futóformációkban a táv a FélBalaton versenyszám keretében meg is felezhető, és a kaland kétnaposra rövidíthető. A többnapos ultratávok mellett egy-egy napra is lehet csatlakozni az eseményhez. Lehetett például klasszikus maratont futni szombaton Badacsonytomaj és Balatonfüred között a MaratonFüred keretében. 21,1 kilométeren is lehet bizonyítani a pénteki Öböl Félmaratonon, és minden nap teljesíthető kizárólag az aznapi táv is a Maraton+ versenyszám választásával. – olvastuk a futanet.hu oldalon.

 

Kép: 12. Spuri Balaton Szupermaraton Facebook oldala

 

Kollégánk a négy napos kihíváson indult, csütörtökön Siófokról rajtolt, az első nap 48,45 kilométert, a második napon 52,9 kilométert, a harmadik napon 43,6 kilométert, a negyedik napon pedig 51,3 kilométert tett meg, míg végül megérkezett az ugyancsak Siófokon található célba.

 

Kép: Pók János, boltvezető

 

A sportolók végig kijelölt kerékpár- vagy kerékpárbarát úton haladtak, valamint a szervezők 6-8 kilométerenként frissítőállomásokkal készültek a versenyzőknek. Az időjárás is kedvezett a futóknak, akik végig 10-14 fokban tehették próbára magukat, illetve tekinthették meg a Balaton legszebb tájait.

Janó végül összesen 21 óra 40 perc és 24 másodperc alatt tette meg a 196,25 kilométeres távot, ezúttal nem egyedül, hanem fiával közösen vették az akadályokat. Lazsálásra azonban most sem volt idő, mert Janó a vasárnapi Balatonfüredről rajtoló maratonon is indult.

 

Gratulálunk és csak így tovább! 😉


Videó: 12. Spuri Balaton Szupermaraton Facebook oldala

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás: futanet.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek