VarioGuide robotkormányzás már a 300-as szériában is

VarioGuide robotkormányzás már a 300-as szériában is

2017. március 20. hétfő.
  (Gépek)

A négyhengeres erőgép kategóriában közkedvelt opció a GPS-alapú sorvezetés. A Fendt a piacon egyedüliként ezt a rendszert már a 300 Vario traktoroknál is elérhetővé tette, ProfiPlus felszereltség mellett.

A Fendt a nagytraktoraiból már jól ismert technikákat fokozatosan elkezdte átépíteni a kisebb szériás erőgépeibe, ezzel lehetőséget teremtve a kis-és közepes gazdaságok számára is, hogy azok profitálni tudjanak a precíziós gazdálkodás előnyeiből. Az olyan ökológiai és ökonómia előnyök mellett, mint a vetőmag, szerves- és műtrágya vagy épp a permetszer megtakarítás segítik a gazdálkodók hatékony, ember- és költségkímélő munkáját. Legyen szó akár szántóföldi, akár zöldség-gyümölcstermesztési munkálatokról.

Ez év márciusától a Fendt legtöbbet eladott traktorszériájánál is elérhetővé válik a ProfiPlus felszereltségi szint. Így a Fendt 310, 311, 312, 313 Vario, 101-től 132 lóerős teljesítménykategóriájában is rendelhető a gyári VarioGuide robotkormányzás. Ugyanúgy, mint a nagytraktor szériáknál az ügyfél választhat a vevőkészülékek és RTK előfizetések között.

 

 

„Az új Fendt 300 Vario robotkormányzással, ISOBUS-vezérléssel és a programozható táblavégi fordulóval együtt testesíti meg a tökéletes traktort ápolási munkákra, sorközművelésre, kaszálásra vagy épp zöldség-gyümölcstermelő gazdaságok számára.”- magyarázza Roland Schmidt a Fendt marketingigazgatója a 300 Vario ProfiPlus verziójának szükségességét. „ A gazdaságossági és az ökológia szempontok szerepei a 100-200 lóerős traktorok szegmenseiben mára igen csak felértékelődtek. A manapság érvényes hígtárgya-kijuttatási rendeletek miatt is nagyon fontossá válhat a nyomvonalvezetés ezekben a gépekben.”- érvel Roland Schmidt

A 300-as sorozat új ProfiPlus felszereltséggel már 100 lóerőtől kínálja ugyanazt az átfogó robotkormányzási rendszert, mint az összes többi traktortípusánál.

 

 

Még az újdonságok között említendő, hogy 2017 közepétől az összes Fendt traktor széria modelljei nagy látószögű visszapillantó tükrökkel érkeznek a gyárból, egy új mezőgazdasági-és erdőgazdálkodási gépekre vonatkozó EU-s rendelet miatt. Az opcióként választható LED-es munkalámpák LED diódáit egy hosszabb élettartamú, erősebb jobb minőségűre cserélik.

A még magasabb komfort és biztonság végett a külső hidraulikus vezérlés átkerül a traktor jobb oldalára is (pl. hidraulikus harmadik pont-állítás). A külső vezérlés a 300-as traktor esetében opcionálisan elérhető Profi és ProfiPlus kivitelekben. 

 

További információért keresse területi képviselő kollégáinkat!

 

Szöveg: Jandrics Péter, termékmenedzser gyakornok

Fotó: Fendt