Sokoldalú és szorgos: Gehl AL 750

Sokoldalú és szorgos: Gehl AL 750

2017. augusztus 08. kedd.
  (Gépek)

Nem újdonság, hogy egy-egy gépet rendkívül sokféleképp tudunk használni, ezért is nevezzük mindenes vagy univerzális gépnek. Újabb példa erre a Gehl AL 750-es típusú derékcsuklós rakodógép, amely legutóbb egy lovasbemutatón szorgoskodott.

Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági bemutatóján, az Egyesült Királysághoz tartozó Wales régióban nemrég rendezték meg a „The Royal Welsh Show” kiállítást. A nagy múltú, 1904 óta minden év júliusában megszervezett esemény mára négynapossá nőtte ki magát és a mezőgazdaság számos ágazata megjelenik itt, mint például az állattenyésztés, az erdészet, a kertészet, a kézművesség, a vidék sportok, és még számtalan izgalmas szórakozási lehetőség és látnivaló várja az érdeklődőket.

 

 

A programok között szerepelt lóverseny és lovasbemutató is, ahol bár természetesen a lovak voltak a főszerepben, de mi felfigyeltünk egy, a pályán szorgoskodó Gehl rakodóra is. A típus a derékcsuklós széria tagja, amely összesen 7 modellt tartalmaz. A kiállításon a sorozat legnagyobb gépe, az AL 750-es rendezte a pályát, amely széleskörű rakodási feladatokra alkalmas, rendkívül kompakt, kiváló manőverező képességgel rendelkezik. Sokoldalúsága számos kiegészítővel és adapterrel fokozható.

 

 

A 74 lóerős, Deutz motorral szerelt rakodó úgynevezett Power-A-Tach eszközcsatoló rendszert kapott, melynek segítségével nemcsak könnyű eszközt cserélni, hanem más Gehl rakodógép munkaeszköze is csatlakoztatható hozzá. A kihelyezett hidraulikus kör is az alapfelszereltség része, így hidraulikus munkaeszközöket is lehet csatlakoztathatni, akár trágyavillát, talajfúró adaptert. A hidraulika kört a kezelőfülke joystickja vezérli.

 

 

Az alapfelszereltség része a 4 pontos ROPS/FOPS szabványú bukókeret, digitális kijelző, differenciálzár, Z-Bar kialakítású gém egy irányban önszintező funkcióval, Hydraglide gémlengés csillapítás. Természetesen igény szerint számtalan opcióval kérhető az AL 750, amelyről bővebb tájékoztatást területileg illetékes gépértékesítő kollégáinktól kaphat!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser és Rózsás László, termékmenedzser

Felhasznált forrás: The Royal Welsh Show

Kép: Gehl