SIMA 2017: Landini újdonságok

SIMA 2017: Landini újdonságok

2017. március 13. hétfő.
  (Gépek)

Az idei SIMA Show-n is több újdonsággal jelent meg a nagy múltú traktorgyártó, a Landini. A jellemző traktorszériák mellett bemutatták a rendezvény fénypontjának számító új REX 4-es sorozatot, mely az elődhöz képest teljesen átalakult.

 

A REX 4 típus négy szőlészeti és gyümölcsös verziója, az F, GT, GE, és V jelzésű modelljei számtalan variációban és opcióval nyújt a vásárlók számára optimális választási lehetőséget. Az új szériát megbízható, négyhengeres 2,9 literes Deutz Tier 4 Interim 70-110 LE-s erőforrás, mechanikus, Hi-Low vagy High-Medium-Low terhelés alatt kapcsolható transzmisszió jellemzi. A mérnökök nagy gonddal tervezték meg az új „Total View” túlnyomásos fülkét, mely szenzorok segítségével maximális védelmet nyújt a kezelőnek a növényvédelmi munkák során. Fontos szempont, hogy az új kezelőtér padozata szinte teljesen sík, ami ebben az ültetvényes világban nem mondható mindennapinak.

Számtalan hidraulika opció áll rendelkezésre a különböző kihelyezett szelepekből, és kapacitás alapján, igény szerint választhatók a különböző hidraulika szivattyúk is. Említést érdemel még az F és a GT változathoz rendelhető csillapított első tengely, ami maximális kényelmet biztosít az üzemeltetés során.

 

 

A SIMA kiállításon került bemutatásra a Landini 6C sorozat V-Shift változata is az Argo Tractors által kifejlesztett fokozatmentes sebességváltóval. Az új modelleket jellemzi még a négyfokozatú TLT meghajtás, a zárt központú hidraulika rendszer 110 l/min teljesítményű szivattyúval, valamint választhatók mechanikus vagy elektromos vezérlésű hidraulika szelepek is. Az erőforrások Dual Power rendszerrel 121-140 LE teljesítményt nyújtanak az elérhető három modellnél. A kényelmi elemek közül nem hiányzik a fülkerugózás és a választható, független felfüggesztésű rugózott első tengely sem. A kabinban a multifunkcionális üléskarfára szerelt 12”-os DSM érintőképernyős monitor biztosítja a traktor teljes irányítását.

Nem hiányoztak a standról a Landini – az európai vevők körében nagyra becsült – univerzális gépcsaládjai sem, mint a 4, 5D, és 5H szériák. Ezen túl a gyártó megjelenítette azon modelljeit is, melyek nem az európai piacra készülnek, mint pl. a Landini Super család.

 

Tovább információt a Landini gépekről területi képviselőinktől kaphat!

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser

Fotó: Landini