Oktatóvideók – CRUISE PILOT

Oktatóvideók – CRUISE PILOT

2017. november 10. péntek.
  (Gépek)

Azt már régen tudjuk, hogy a LEXION szinte magától arat. A kezelőtámogató rendszerek elvégzik a munka jelentős részét, de ahhoz tudni kell jól beállítani ezeket. Részletekért tekintse meg a cikkünkben található oktatóvideót!

Segíteni szeretnénk abban, hogy a beállítások elvégzése semmiféle kihívást ne jelentsen. Ehhez a CLAAS rövid oktatóvideókat készített el, amiket mi lefordítottunk Önöknek. 

Az első oktatóvideó a CRUISE PILOT helyes beállítását mutatja be. A CRUISE PILOT mindig az optimális értékre szabályozza a haladási sebességet a betakarítási munka közben. A stratégiától függően a betakarítási sebesség a haladási sebesség, az anyagáteresztés vagy a szemveszteségek előírt értéke alapján számítható ki.

Mégis hogyan tudja ezt Ön is bármikor, egyszerűen beállítani? A háromrészes mini sorozatunk első részét már Youtube csatornánkon is megtalálhatja, amiből megismerheti az alapbeállítások helyes elvégzésének módját.

 

 

Az első fejezetben megnézzük, hogyan működik a CRUISE PILOT, és megmutatjuk, mire kell az alapbeállításoknál figyelni. A CRUISE PILOT a LEXION-nál az optimális munkasebességet szabályozza az állomány függvényében. Alapvetően négy befolyásoló tényezőt vesz figyelembe a rendszer: az anyagmennyiséget a ferdefelhordóban, a motorterhelést, a leválasztási és a tisztítási szemveszteséget. 

 

 

A ferdefelhordóban középen egy anyagárammérő henger méri a rétegvastagságot. A termény felfelé nyomja a behordóláncot, és ezzel együtt a támasztóhengert is. Minél nagyobb a kitérés, annál nagyobb a terménymennyiség a ferdefelhordóban, így a terhelési csúcsok időben felismerhetők.

 

 

A CRUISE PILOT figyelembe veszi a leválasztási és tisztítási szemveszteséget is. Ha például növekszik a veszteség, a rendszer csökkenti a munkasebességet. 

Ahhoz, hogy a CRUISE PILOT-ot használni tudjuk, a főmenüben a CRUISE PILOT almenüt kell előhívnunk. Ehhez a CEBIS főmenüjében kiválasztjuk a fogaskereket, és utána a CRUISE PILOT almenüt. Első lépésben a CRUISE PILOT főkapcsolóját „be” állapotra állítjuk. 

Második lépésként a sakkfigurák szimbólum alatt a három stratégiából ki kell választanunk az egyiket. Az első stratégia a tempomat. Ebben a stratégiában a LEXION mindig az előre kiválasztott sebességgel halad, és ezt folyamatosan tartja. 

A tempomat mellett két további stratégia választható, melyek nagyon hasonlítanak egymáshoz: teljesítmény és áteresztés. Mindkét stratégiánál a CRUISE PILOT a munkasebességet a motorkihasználtság és a ferdefelhordóban található rétegvastagság függvényében változtatja.

 

 

Az „áteresztés” stratégiánál a leválasztási és a tisztítási szemveszteséget is figyelembe veszi a rendszer. A továbbiakban erre a stratégiára koncentrálunk. A következő almenüben a kívánt áteresztést tudjuk előre megadni. Tehát a ferdefelhordóban azt a rétegvastagságot, amit a CRUISE PILOT maximálisan megenged. Ez a beállítás egy egyszerű tanulási folyamat segítségével a munka során sokkal gyorsabban is elvégezhető.

Hosszabb állásidő vagy a ferdefelhordónál végzett karbantartási és javítási munkálatok után el kell végezni az áteresztés nullapontjának elmentését.  Ha a gépben nincs termény, bekapcsolt cséplőrendszernél az OK-ra kell nyomunk, utána követjük a CEBIS útmutatásait. Azért, hogy a kombájn például gyengébb állományban ne haladjon túl gyorsan, meghatározunk egy maximális munkasebességet, amit a CRUISE PILOT nem lép túl. Ebben az almenüben beállíthatjuk a CRUISE PILOT érzékenységét. 

A „finom” azt jelenti, hogy a gép lassan reagál a változásokra. A „nagyon agresszív” gyors reakciót jelent.  Hogy melyik beállítást választjuk ki, attól függ, milyenek az elvárásaink a haladási kényelem terén, és milyenek a körülmények az állományban. A CLAAS a „közepes” beállítást javasolja. 

 

 

A magtartályürítés üzemmódban azt tudjuk beállítani, hogyan viselkedjen a CRUISE PILOT az ürítési folyamat közben. Ha a magtartályürítés üzemmódban a „ki” beállítást választjuk, akkor a CRUISE PILOT a sebességet az ürítési folyamat alatt is változtatja. Ha ez a kísérő jármű vezetőjét túl nagy kihívás elé állítja, válasszuk az ürítési mód „ürítés” beállítását. az ürítés bekapcsolása után a sebességet egy kicsit csökkenti, majd azután állandóan szinten tartja. A CRUISE PILOT a motorterhelést is figyelembe veszi. Itt beállíthatjuk, hogy milyen motorterhelésnél csökkentse, illetve ne növelje tovább a CRUISE PILOT a sebességet.

 

Kövesse weblapunkat, mert hamarosan jelentkezünk a CRUISE PILOT oktatóvideó második részével!

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS