Könyékig egy kombájnban, sörpróba alá vetett permetező (+videó)

Könyékig egy kombájnban, sörpróba alá vetett permetező (+videó)

2017. október 10. kedd.
  (Gépek)

Kíváncsi rá, hogy Vályi István (Speedzone) hogyan vágott neki a létező legkisebb autóval a létező legnagyobb gépeket megnézni? Na persze, a legeken lehet vitatkozni, de a lényeg, hogy nemrég nálunk járt és belülről is szemügyre vett egy CLAAS kombájnt.

A kombájn előtt tisztázott egy-két apróságot, ami a csúszókormányzású kompakt rakodókat úgy általánosságban érinti, majd beleült, kipróbált egy büszke amerikai gyártmányú Gehl rakodót, amelyben japán Yanmar motor dübörög. A finomkezelésű R190-essel Vályi István táncolt egy kört, végzett egy kevés földmunkát és folytatja útján a szervizműhelybe, egyenes egy CLAAS kombájnunkhoz.

Mit is lehet elmondani egy kombájnról? A mezőgazdaság TOP gépe, hiszen ezt használják leginkább a gazdálkodók, a szó szoros értelmében ez aratja le az eredményt, a hasznot. A CLAAS ráadásul egy felsőkategóriás márka a kombájnok között, de a befektetett pénz minden centjét visszahozza. Aki már látott kombájnt belülről az tudja, hogy maga a motor meglepően kicsi a hatalmas géphez képest, amely magában egyesíti a régi korokban külön eszközként használt cséphadarót, szelelőt, szecskázót, stb. Tehát egy mai kombájn, egy komplett betakarító rendszert tartalmaz. Sok munkaművelet egy gépben. A videóban Vályi István, valamint az AXIÁL Kft. marketingigazgatója, Umenhoffer Péter tovább is tárgyalják a témát, sőt egy Horsch Leeb vontatott permetező is előkerül, amelyet sörpróba alá vetnek. Aki látni szeretné, kattintson a lejátszásra!

 

05:30-tól indul az axiálos rész:

 

Forrás, kép, videó: speedzone.hu