CRUISE PILOT videó 3. rész

CRUISE PILOT videó 3. rész

2017. december 04. hétfő.
  (Gépek)

A LEXION CRUISE PILOT helyes beállításait és kezelését bemutató videósorozatunk harmadik, befejező részéhez érkezett. Ebben a kisfilmben a finombeállítások menetét mutatjuk meg Önöknek, s bízunk benne, hogy sok hasznos ismeretet szereztek videóinkkal. 

Miután az első két részben az alapbeállításokat és az első lépéseket megnéztük, ismerkedjünk meg néhány további részlettel!

Ha megnézzük a CRUISE PILOT HOTKEY főmenüjét, felül jobbra egy kis jelet találunk. Ebben a mezőben a különböző szimbólumok jelenhetnek meg, amelyek megmutatják, hogy az adott pillanatban a CRUISE PILOT miért nem tud gyorsítani. A videóban áttekintjük a különböző szimbólumokat.

Mivel a különböző határok fellépése nagyban függ a körülményektől, ezért a CRUISE PILOT memóriájában nagyon sok, különböző aratási körülmény van összegyűjtve, és minden egyes szituációhoz egy másik előírt áteresztési érték van beállítva. 

Amikor a rosta jelet látja, az azt mutatja, hogy jelenleg a tisztítási veszteségek mértéke a korlátozó tényező.

A videóban a rázóláda-szimbólum mutatja, hogy a leválasztási veszteség mértéke nem engedi meg a nagyobb haladási sebességet. A tisztítási és a leválasztási szemveszteségek is csak a fekete vonalig emelkedhetnek, ekkor a CRUISE PILOT csökkenti a sebességet.

 

 

A CRUISE PILOT azt a helyzetet keresi, ahol a lehető legnagyobb munkasebességnél a veszteségek még éppen a fekete vonal alatt maradnak. Hogy a CRUISE PILOT helyesen tudja megítélni a veszteségeket, fontos, hogy mind a leválasztási, mind a tisztítási szemveszteséghez helyesen állítsuk be az érzékenységet.

Minden esetben meg kell néznünk a földeken, valójában mekkorák a veszteségek. Ezt követően, amennyiben szükséges, utánállítjuk az érzékenységet. Minél nagyobbak a beállított értékek, annál nagyobb hatással vannak a veszteségek a CRUISE PILOT működésére.

A ferdefelhordóban a rétegvastagság is lehet a CRUISE PILOT által meghatározott sebesség behatároló tényezője. A videóban azt láthatjuk, amint a HOTKEY ablakban az éppen mért anyagmennyiség az általunk megadott kívánt áteresztés fölé emelkedik. Ezt a behatároló tényezőt is mutatja a rendszer jobbra fönt a HOTKEY ablakban. 

A kis jármű ikon mindig akkor jelenik meg, amikor a kombájn eléri az általunk beállított maximális sebességet. 

 

HIRDETÉS

 

Természetesen az is előfordulhat, hogy a CRUISE PILOT újra és újra két vagy több behatároló tényező között váltogat attól függően, melyik tényező az aktuális pillanatban a legerősebb behatároló tényező. Ha a motorterhelés meghaladja a főmenüben korábban beállított maximális motorterhelés-értéket, akkor az korlátozza, vagy adott esetben csökkenti a menetsebességet. A megjelenő motorszimbólumból tudhatjuk meg, hogy éppen ez történik.  

Amikor a tábla végéhez érünk, és kiemeljük a vágóasztalt, a CRUISE PILOT érzékeli, hogy nem érkezik több termény, és bekapcsolja a táblavégi forduló üzemmódot.A menetkar enyhe előre nyomásával ki tudjuk kapcsolni a CRUSE PILOT-ot, és a gépet fel tudjuk gyorsítani. 

Amikor a fordulás után ismét beérünk az állományba, röviden meg kell nyomni az automatika gombot a menetkaron, hogy ezzel a CRUISE PILOT-ot ismét aktiváljuk. 

 

A videóban megnézhetjük azt is, hogy viselkedik a CRUISE PILOT ürítés közben „csiga” üzemmódban. Az ürítőcsiga kifordítása után, ahogy bekapcsoljuk az ürítést, a CRUISE PILOT magtartályürítési üzemmódba vált, és megjelenik egy szimbólum. Ezután enyhén csökken a sebesség, hogy teljesítménytartalékhoz jusson, majd állandó sebességgel halad tovább a gép, egészen addig, amíg az ürítés bekapcsolva marad.

A magtartályürítési üzemmód 30 másodperccel az ürítési folyamat kikapcsolása után automatikusan kikapcsol. Alternatívaként, az automatika gomb újbóli megnyomásával a magtartályürítési üzemmód bekapcsolását bármikor meg lehet akadályozni. 

Ahogy az első részben is mutattuk, bármikor kikapcsolhatjuk a magtartályürítési üzemmódot a CRUISE PILOT főmenüjében, de ez sokkal nagyobb kihívások elé állítja a kísérőjármű vezetőjét. Amikor a szimbólum megjelenik, akkor a gép az új betakarítási körülményekhez alkalmazkodik.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS