Az év traktora lett a Fendt 211 V Vario a speciális erőgép kategóriában

Az év traktora lett a Fendt 211 V Vario a speciális erőgép kategóriában

2017. november 13. hétfő.
  (Gépek)

Az új Fendt 211 V Vario meggyőzte a „Tractor of the year” 24 főből álló nemzetközi zsűrijét és a speciális erőgép kategóriában a Fendt traktornak ítélték oda a megtisztelő címet. Így a Fendt hat elismerést is átvehetett az Agritechnica első napján.

Az eredmény kihirdetésére a hannoveri Agritechnica szakkiállítás első napján került sor, ahol az AGCO / Fendt képviselői nemcsak a „Tractor of the year” címet, hanem a kiállítás termékdíj pályázatán nyert öt ezüstérmet is átvették a gyártó képviselői. Ezüstérmet kapott a Fendt e100 Vario elektromos traktor, az agrirouterTM adatcsere-platform; az IDEAL kombájn; a MARS projekt és VarioPull rendszer.

Az alábbiakban a díjazott innovációkat mutatjuk be röviden.

 

Ulrich Hufnagel, Fendt traktor termékmenedzser, Walther Wagner, a Fendt traktor üzletág vezetője, Christoph Mayer, a 200 Vario projektmenedzsere, Roland Schmidt, a Fendt marketing üzletágának alelnöke és Peter-Josef Paffen, az AGCO / Fendt igazgatótanácsának elnöke örömmel fogadják a „Tractor of the year” díjat

 

Fendt 200 Vario és 200 V/F/P Vario

A Fendt stratégiájának része a nagytraktorok csúcstechnikájának integrálása a kisebb szériákba, így született meg az új Fendt 200 Vario és 200 V/F/P Vario széria is, melyeket mostantól automata kormányzással kínál a gyártó. Az átdolgozott traktorok3 hengeres 3,3 literes AGCO Power motorral rendelkeznek, melyek megfelelnek a Tier 3b károsanyag-kibocsátási előírásoknak. További innováció a 70-110 LE-s kompakt traktorok esetében az elforduló ventilátorlapátok segítségével visszafordítható hűtő-levegőáram, melynek eredményeképp folyamatosan tiszta a hűtőrács, ez növeli a traktor teljesítményét és hatékonyságát. Új, az 540E mellső TLT, amely csökkentett motorfordulatnál eléri az 540 fordulatot és egyúttal üzemanyagot is megtakarít. Padlófűtés, új hidraulika rendszer, VarioAktive kormányzás ez csak néhány az innovációkból.

Bővebb információ a szériákról IDE kattintva!

 

HIRDETÉS

 

Fendt e100 Vario

A zajkibocsátásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó szigorodó előírások miatt egyre nagyobb hangsúly helyeződik az elektromos-rendszerek fejlesztésére. Az AGCO / Fendt ilyen kihívások közepette mutatja be a Fendt e100 Vario teljesen elektronikus kompakt traktorát 50 kW teljesítménnyel, amely reális üzemeltetési körülmények között öt üzemórát képes dolgozni feltöltés nélkül. Az e100 Vario traktorral a hagyományos és az elektromos meghajtású munkagépek is működtethetők. A Fendt e100 Vario – a hagyományos dízel traktorokkal összehasonlítva – kevés karbantartást igényel, energiahatékony, csendes és nem bocsát ki káros anyagot. Teljesen mindegy, hogy az istállóban, növényházban, a családi gazdaságban, az erdőben vagy épp kommunális munkák során a traktor-koncepció előnyei megkérdőjelezhetetlenek.

További információt IDE kattintva kaphat!

 

AgrirouterTM adatcsere-platform

Az agrirouterTM lehetővé teszi a gazdálkodók és a bérvállalkozók számára, hogy könnyen kicserélhessék adataikat gépeik és mezőgazdasági agrárszoftvereik között. A vezérlés és a használat bármely internetes eszközön keresztül történhet. A felhasználó összeállítja saját személyes agrirouterét, és meghatározza azokat a szabályokat, kik kommunikálnak kivel és milyen adatokkal. Az alapbeállítások egyszer készülnek rögzítésre, és egyszerűsítik a kezelést, de bármikor megváltoztathatók. A saját gépek csatlakoztatása az agrirouterTM-hez a gép VarioDoc Pro interfészén keresztül történik.

További információ ITT!

 

Az AGCO / Fendt csapata örül az ezüstérmeknek

 

MARS projekt

A program lényege, hogy a kisméretű rajokban dolgozó robotegységek felhő alapú megoldásokkal támogatva megtervezzék a kukoricavetést, felügyeljék és pontosan dokumentálják azt. A műholdas navigáció és a felhő alapú adatmanagement lehetővé teszi a napi 24 órán keresztüli munkát, az adatokhoz való folyamatos hozzáférést. Az egyes kukoricaszemek pontos pozíciója és a kivetési időpontja dokumentálásra kerül.

Bővebb információt ERRE a linkre kattintva kaphat!

 

VarioPull rendszer

Az automatikusan szabályozott Fendt VarioPull munkaeszköz felfüggesztés segítségével a traktor mellső- és hátsótengelyének terhelése menet közben optimalizálásra kerül és ez által a traktor tömege egyenletesen kerül a talajra. Eddig a traktortengelyek közötti súlyeloszlást kizárólag orrsúly, ill. keréksúly felhelyezésével vagy a munkagép traktort terhelő részével lehetett szabályozni.

További információ ITT!

 

Szöveg: Kresz Gábor Fendt referens, Borbély Zsanett marketingmenedzser

Forrás és kép: Fendt