AXION 900: bármilyen kihívásra készen

AXION 900: bármilyen kihívásra készen

2017. március 20. hétfő.
  (Gépek)

A CLAAS AXION 900 széles körben használt, mellső segédhajtású nehéz univerzális traktor. Maximális teljesítményét tekintve 410 lóerő – fölényes teljesítmény, ezzel az erőgép bármilyen kihívásra készen áll.

 

Ez a kimondottan közép- és kelet-európai viszonyokhoz fejlesztett traktor tengelytávja hosszú, emellett pedig a teljes hossza rövid, ami kiváló súlyelosztás biztosít, így a vonóerőt a lehető leghatékonyabban tudja leadni. 

A traktor üres súlya 13 tonna, ezzel kategóriájában a legnehezebb a piacon.

A motorháztető alatt 6-hengeres FPT erőforrás dolgozik, aminek legfőbb tulajdonsága a nyomatékrugalmasság, azaz minél szélesebb fordulatszám-tartományon állandó a nyomaték. Másik, a gazdálkodók által nagyon kedvelt, s kiemelendő tulajdonsága az alacsony fogyasztása.

 

 

Erőátviteli rendszerében fokozatmentes ZF gyártmányú hajtómű dolgozik, amivel 50 km/órás maximális haladási sebesség elérésére képes. 

A hátsó gumiabroncsok átmérője 2,15 méter, míg az elsőké az 1,6 métert is elérheti. A nagy méret az alacsony nyomáson üzemeltethető abronccsal párosítva növeli a felfekvő felületet, s így még hatékonyabbá teszi a vonóerő leadását.

A CLAAS GPS-kormányzás az alapvető funkciók mellett képes a tábla végén automatikusan megfordítani a traktort, ISOBUS-vezérlésre, illetve szakaszolás vezérlésre is alkalmas.

 

 

A tervezőmérnökök a lehető legnagyobb teljesítményleadás elérése mellett kiemelt figyelmet fordítanak a vezetőfülke, a traktort használó személy kényelmére. Olyannyira fontos szempont ez, hogy a fejlesztéseknél a modern gépgyártók ebbe a folyamatba bevonják a gépkezelőket is.  Két tengely mentén állítható, kormányoszloppal együtt mozgó műszerfalán a legfontosabb információk mindig szem előtt vannak. A vezetőülésre felépített kezelőszervek között helyet kap az információs és irányító monitor, mellyel irányítani lehet a traktor valamennyi funkcióját, és ami teljes körű szöveges információt nyújt. 

 

 

A multifunkciós menetkarral egyszerűen kézben tarthatók a gyakran használt funkciók: az irányváltásé, a tempomaté, az automatakormányzásé, és egyszerűen elérhetők a táblavégi forduló aktiváló kapcsolói, valamint irányíthatjuk innen a hátsó- front függesztést, állíthatjuk a motor működési tartományát, továbbá több, szabadon programozható funkciókapcsoló könnyíti meg, hogy a gépkezelő a traktorból a maximális teljesítményt kihozhassa.

Ismerje meg a traktort még alaposabban termékoldalunkon, s ha már ott jár, ne felejtse el megnézni az erőgépről készült videót se! Bővebb információért keresse területi képviselőinket

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Kép: CLAAS