Futva jótékonykodni

Futva jótékonykodni

2017. december 08. péntek.
  (Blog)

Decemberben, karácsony közeledtével mindig jobban odafigyelnek az emberek, hol és hogyan tudnának másokon egy kicsit segíteni. Kollegáink most egy futóversenyen való részvétellel támogatták a szegedi Gyermeksebészetet.

Ahogyan az AXIÁL, úgy a munkatársaink is odafigyelnek, hogyan tudják a környezetüket jobbá tenni –  két kollegánk december 3-án Szegeden állt rajtvonalhoz, annak érdekében, hogy néhány kilométer futva leküzdésével támogassák a „Gyermeksebészet a műtétre váró gyermekekért” Alapítványt.

Szegeden már harmadik alkalommal szervezték meg december elején a jótékonysági félmaratont, amely évről évre egyre nagyobb résztvevői létszámmal büszkélkedhet. A szervezett futás karitatív célja az alapítvány támogatása, hogy a Gyermeksebészet eszközparkját fejleszteni, az osztály gyermekbarát légkörét fenn tudja tartani.

Több százan indultak neki a különböző távoknak, szakadó hóesésben, de a sportszerető jelentkezőknek ez nem okozott problémát, inkább egyfajta kihívást. Baranyiné Hutai Anikó marketing menedzser kolleganőnk és Baranyi Péter szervizmérnökünk is teljesítette a megmérettetést. Anikó a 10,5 km-es távot 1 óra 6 perc 28 mp, Péter a 6 km-t 36 perc 14 mp alatt futotta le.

A futásról ismét élményekkel tele érkeztek vissza Bajára, mindketten első alkalommal indultak hóesésben ilyen rendezvényen. Elmondták, külön öröm számukra, hogy a sportolást össze tudják kötni egy karitatív tevékenységgel. Legközelebb december 31-én Baján vesznek részt jótékonysági futáson.

 

 

Forrás, képek: http://progrun.hu/events/iii-szegedi-jotekonysagi-felmaraton/karitativ-tevekenyseg