Top háromban az AXIÁL által forgalmazott márkák

Top háromban az AXIÁL által forgalmazott márkák

2017. november 14. kedd.
  (Axiál)

Megjelent az európai mezőgazdaságigép-kereskedők elégedettségi indexe, melyet röviden csak DSI angol mozaikszóval jelölnek. A top háromba az AXIÁL Kft. által forgalmazott Fendt és CLAAS márka is bekerült.

A DSI-t a 2017. november 12. és 18. között megrendezett hannoveri Agritechnica szakkiállításon a CLIMMAR, a mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozó nemzeti szövetségek európai egyesülete tette közzé.

A második és harmadik helyet megszerző Fendt és CLAAS olyan márkákat utasítottak maguk mögé, mint a John Deere, a Massey Ferguson, a New Holland, a Case IH, a Deutz-Fahr és a Same. A jelenlegi listáról azonban tudni kell, hogy európai szinten összegzi a mezőgazdaságigép-márkák megítélését, nemzeti szinten nagy különbségek lehetnek. A németországi lista publikálását például szintén nagy érdeklődés övezi, melyet a würzburgi 2018. január 11. és 12. napokon tartó LTU (szerk. Landtechnische Unternehmentage) rendezvényen fognak nyilvánosságra hozni, akárcsak a Service Award eredményeit.

 

 

A DSI elkészítése arra ösztönözi az európai mezőgazdaságigép-kereskedőket, hogy értékeljék a legfontosabb beszállítóikat különféle témákban. A témák, szempontok között nem csupán a márkaimázs szerepel, hanem az alkatrészellátás, a szervizháttér és a garanciális szolgáltatások. A kereskedők véleményét megkérdezik az OEM-menedzsmentről, a fizetési feltételekről, valamint a képzések költség-haszon arányáról is. Az elégedettségi index meghatározásához a kereskedő és beszállító kapcsolata, a gépkínálat fejlesztése, a finanszírozás és a lopásvédelem is hozzátartozik.

Idén először a szakkereskedők véleményét online kérdezték meg. Ennek eredményeként a résztvevő cégek száma 4%-kal visszaesett, de a fejlesztés jövőre kiegyensúlyozottabb lesz, így több cég vehet részt a felmérésen.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: CLAAS, Fendt

Forrás: agrarheute.com