Két Manitou rakodót loptak el a napokban

Két Manitou rakodót loptak el a napokban

2017. augusztus 08. kedd.
  (Axiál)

A Rajkai Mg. Szövetkezet két Manitou teleszkópos rakodógépe, illetve raklapvilla adaptere tűnt el 2017. augusztus 5-én, szombat reggelre virradóan. Ezúton kérjük kedves olvasóinkat, partnereinket, segítsék a gépek megtalálást a hír megosztásával.

Az MLT 735 LSU, P0190L 925316 alváz számú gépet 2013 júniusában, az MLT 731 T, 1240064 alváz számú típust pedig 2007 augusztusában vásárolták cégünktől. Az elmondottak alapján úgy tudjuk, hogy egy sötétkék román rendszámú kamionnal szállították el a gépeket a tolvajok. Ezúton is kérünk mindenkit, hogy akinek van információja az esetről, az írjon nekünk vagy vegye fel a kapcsolatot a tulajjal, a rendőrséggel, hogy segíthessük a nyomozást!

 

 

Legnagyobb sajnálatunkra nem ez az első alkalom, hogy ilyen bűnténnyel találkozunk. Utoljára a 2013-ban kavart nagy port egy ügy, amelynek során Nyugat-Európából és a határ mentén több erőgépet is illetéktelenül eltulajdonítottak. Akkor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több gépet meg is talált. Viszont ismeretes olyan hazai eset is, amikor sajnos már csak az ellopott gép alkatrészeivel találkozhattunk viszont.

A mezőgazdasági gépek tulajdonosai gyakran nem is tudják, hogy gépeik nincsenek megfelelő lopás elleni védelemmel ellátva, hogy egyetlen kulccsal több és többféle típusú gép is indítható, hiszen azonos a zárszerkezet gyártója. Éppen ezért ajánlatos indításgátlóval megvásárolni a kinézett modellt, de a GPS is megoldást jelent. Aki pedig ennél is óvatosabban szeretne eljárni, az biztosítással tud felkészülni a váratlan helyzetekre, amely lopás mellett egyéb külső behatások ellen is véd.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Felhasznált forrás: AXIÁL Híradó 2013. 02. szám 20-21. oldal

Kép: Manitou