Augusztus 15-én startol a kertészeti géptámogatás!

Augusztus 15-én startol a kertészeti géptámogatás!

2013. július 26. péntek.
  (Axiál)
2013. augusztus 15-én reggel 8 órától forráskimerülésig, de legkésőbb október 18-án 18 óráig nyújthatják be a mezőgazdasági termelők az idei évben a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzésére irányuló (VM* 62/2013. rendelete) pályázatokat.

 

A vissza nem térítendő támogatás a kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítása érdekében kerül kiírásra, amely lehetőséget nyújt környezetbarát (energiatakarékos), az Irányító Hatóság által közzétett gépkatalógusban meghatározott kódok alapján azonosítható gépek beszerzésére.

A támogatás forrása az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott Darányi Ignác Terv – Új Magyarország Vidékfejlesztési programban meghatározott 82 107 424 euró, azaz 24 milliárd forint keretösszegnek felel meg, amelynek 33%-a fordítható kisértékű gépbeszerzésre.

 

 

A támogatás mértéke a támogatási kérelem alapján jóváhagyott összes elszámolható kiadás 35%-a, valamint a gépkatalógusban közzétett referenciaárat az e rendelethez kapcsolódó beszerzés elszámolható kiadásai nem haladhatják meg. Kizárólag azon kertészeti traktorok támogathatók, amelyek teljesítménye legfeljebb 75 kW.

Támogatás igénybevételére jogosult mezőgazdasági termelőnek a műveletet 2014. december 31-ig kell megvalósítania. Egy ügyfél a kérelem benyújtási időszakban kizárólag egy támogatási kérelmet nyújthat be (kivéve, ha elutasítják, vagy visszavonja), ezek illetve a hozzákapcsolódó csatolandó dokumentumok benyújtása csak elektronikus úton történhet az ügyfélkapun keresztül. A felületre történt első belépést követően az ötödik nap végéig szerkeszthető a támogatási kérelem. A benyújtást követően hiánypótlásra, a pályázat módosításának nincs helye.


A pályázatok elbírálását az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal végzi benyújtási sorrend alapján. A támogatás igénybevételének feltételeiről, illetve további információkról itt olvashat részletesen!

 

*Vidékfejlesztési Minisztérium

 

Források: VM, kozlonyok.hu

Lapozzon bele gépkatalógusunkba, bővebb információkért pedig keresse területileg illetékes gépértékesítő kollégáinkat!