Hasznos tanácsok fűnyírók üzemeltetéséhez

Hasznos tanácsok fűnyírók üzemeltetéséhez

2017. július 10. hétfő.
  (Alkatrészek)

Itt a nyár, a kertekben rendületlenül nő a fű, a MAKITA tavaszi-nyári akciója – melyek között rengeteg fűnyíró található – egészen augusztus 31-ig tart. Ráadásul cikkünket olvasva néhány hasznos, fűnyíró üzemeltetési tanáccsal lehet gazdagabb.

Olajszint

Négyütemű motorral szerelt gépek csak a korrodálódást gátló olaj mennyiséggel kerülnek leszállításra. A használat megkezdése előtt a használati utasításban is megjelölt olajbetöltő nyíláson keresztül a gépet a megfelelő mennyiségű (fűnyírók esetében 0,6l) négyütemű olajjal fel kell tölteni. Fontos megjegyzés, hogy az olaj nélkül használt gépek meghibásodása nem garanciális jellegű és rendkívül költséges javításuk.

 

Vágószerszám ellenőrzés

Az összes vágószerszámmal szerelt gépnél kérjük, rendszeresen ellenőrizze, hogy a szerszám rendeltetésszerű használatra alkalmas-e. A gép kopott, életlen szerszámmal történő használata a karbantartás elmulasztásának minősül, amely a gép túlterheléséhez vezethet, jótállás körében a javítás ilyen esetben nem érvényesíthető.

 

Levegőszűrő

A gép átadásakor kérjük, ellenőrizze a levegőszűrő állapotát. Ha a levegőszűrő olajos, akkor valószínűleg szállítás során a gépet nem megfelelő módon tárolták, a levegőszűrő cseréje szükséges, mert a gép nem fog beindulni. Kérjük, a szűrőt rendszeresen tisztítsa, állapotát ellenőrizze!

 

Tereptisztítás

Nyírás, gyepkarbantartás előtt a fűvel borított területet meg kell tisztítani a tárgyaktól (fémdarab, törmelék, játékok, kerti eszközök, vakondtúrás, stb.). A nagy fordulaton üzemelő fűnyírókés idegen tárggyal való ütközése akár a motor meghibásodásához vezethet, a tengely deformálódása nem rendeltetésszerű használat eredménye.

 

Tekintse meg MAKITA fűnyíró választékunkat webáruházunk honlapján!

 

Forrás és kép: MAKITA