Harc a kerti gyomok ellen

Harc a kerti gyomok ellen

2017. június 21. szerda.
  (Alkatrészek)

A nyár beköszöntével sokaknak szinte heti rendszerességű kényszerű kötelességgé vált, akárcsak a fűnyírás. Érdekes, hogy bár aszály van, de a járdaközi, vagy a virágágyás menti gyomok szívósan tartják magukat. Mégis mit tegyünk ellenük?

 

Hátfájás ellen FISKARS kapa

A veteményessel rendelkezők egyik legjobb barátja a kapa. Mind láttunk már ilyet, az egyszerű, köznapi eszközök általában fa nyéllel és nehéz fejjel szereltek. A használat során a nyél egyre érdesebb, kellemetlenebb tapintású lesz, sőt nem egyszer el is törik, a kapafej pedig rozsdásodni kezd, elveszti élességét vagy lejár a nyélről, így nem csoda, ha a nap végén egy vödör vízben végzi.

A kertápolás szakértője, a FISKARS több típusú célszerszámot is ajánl a fenti feladatra, mely professzionális eszközök közül nem egy az AXIÁL webshopjában is megtalálható. Ilyen például az Ergonomic kapa, amely hatékony kellék a növénysorok közötti gyomok eltávolításához és a talaj feltöréséhez. Az Ergonomic kapa könnyű, műanyag bevonatú alumínium nyéllel és rozsdamentes acél fejjel rendelkezik. A nyél végén kis akasztólyuk található az egyszerű tárolás érdekében. A szerszám kialakítása megkönnyíti a kerti munkát, csökkenti használójának hátfájását.

FISKARS talajművelő eszköz kínálatunkért kattintson IDE!

 

 

Olcsó, kicsi, hatékony és univerzális

Rendben, be kell látnunk a professzionális kerti eszközök nem olcsók. Nagy valószínűséggel csak akkor adunk ki pénzt rájuk, ha valóban kihasználjuk azokat. Az embernek át kell gondolnia, hogy a megvásárlandó terméket mire, milyen gyakorisággal fogja használni és ennek függvényében érdemes eldönteni, hogy valóban megéri-e beruházni rá.

 

 

Ilyen eszköz a FISKARS kerti kés (K40), amely tökéletes, ha például a járdaközt szeretnénk kigazolni, gallyakat vagy kötöző madzagot szeretnénk elvágni, de akár halpucolásra is használható. Kisregényt írhatnánk arról, mi mindenre jó még, de egy szó, mint száz ez egy univerzális, minőségi termék, igazi örökdarab, ami nem foglal szinte semmi helyet egyetlen kerti kuckóban, fészerben vagy garázsban sem. A kis gazpusztító övre akasztható tokkal rendelkezik, a rozsdamentes acél pengéje 10 cm hosszú, műanyag markolata pedig üreges, ezért felúszik a víz színére is.

FISKARS növénygondozó eszköz kínálatunkért kattintson IDE!

 

 

A lusták mentsvára: SOLO kézi permetezők

Ha eddig nem nyerte el tetszését a fenti két ajánlott termék és a lehető legkevesebb fáradtsággal szeretné venni az akadályt, akkor forduljon a vegyszeres gyomirtáshoz. A feladatnak leginkább megfelelő vegyszerről érdeklődjön a gazdaboltokban, ahol mindenképpen kérdezze meg, hogy a választott szer mennyire ártalmas a környezetre, az élővilágra.

 

 

Amennyiben kis kertje van, néhány balkonládával, egy makacsul gyomos járdával, 1-2 gyümölcsfával nem érdemes nagy permetezőben gondolkoznia, a célnak tökéletesen megfelelnek a kicsi, kompakt kézi permetezők, melyeknek egyik specialistája a SOLO márka. SOLO kézi permetezők széles választéka érhető el webshopunkban, ahol könnyen kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb típust.

 

 

A kínálatunkban található mindössze 1 liter hasznos térfogattal rendelkező permetező is, melynek önsúlya 0,39 kg. A robusztus szivattyú már néhány pumpálás után eléri az üzemi nyomást. A szabályozható fúvóka megkönnyíti a permetezést, még a nehezen hozzáférhető helyeken is, mint például a levelek alatt. A magas minőségű, állítható fúvóka éles permetsugarat képez, de akár permetködre is képes. Ez a SOLO 401 típus, amely valóban kisméretű eszköz, balkonnövények ápolásához ajánljuk.

 

 

Ezzel szemben a SOLO 456-os modell már 5 literes, igény szerint akár vállra is vehető. Közepes méretű, de még kézi permetező kerti, balkon és terasznövények valamint gyomirtás esetére, járványvédelem és fertőtlenítés céljára is ajánlható. Nagyméretű betöltőnyílásán át a permetlé könnyen betölthető. Pumparúdja rozsdamentes, néhány lökettel elérhető az üzemi nyomás, melynek fokozása nagyméretű dugattyús pumpával történik. A permetlétartály 7 mm falvastagságú, UV-álló, szinte törhetetlen. Állítható, lapos és kúpos kialakítású szórófeje van, 50 cm hosszú elfordítható permetező szára, 1,4 m hosszú tömlővel. A készülék biztonsági szeleppel rendelkezik, önsúlya mindössze 2,6 kg. Ráadásul néhány okos kütyüvel, mint például permetezőernyővel vagy teleszkópos permetezőcsővel tovább fokozhatjuk a termék hatásfokát!

 

 

Nem akar cipekedni? A SOLO erre is gondolt a 453-as modellel, amely egy kézi, gurulós permetező. 11 literes tartálytérfogattal bír keskeny és kompakt sziluettje ellenére. Nagy kerekei lehetővé teszik a kényelmes, gyors helyváltoztatást a munkaterületen. Állítható univerzális üreges kúpos fúvókája és 40 cm hosszú fém szórócsöve van. A 3 m hosszú spiráltömlő segítségével nagyobb magasságok is elérhetők, és ha mégis meg kell emelni a készüléket, önsúlya mindössze 3,7 kg.

SOLO kézi permetező kínálatunkért kattintson IDE!

 

 

A képek illusztrációk. Aktuális árainkról tájékozódjon üzleteinkben, illetve webáruházunk honlapján!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: SOLO, FISKARS