Ezekkel a gépekkel nem nyűg a fűnyírás (+katalógus)

Ezekkel a gépekkel nem nyűg a fűnyírás (+katalógus)

2017. július 10. hétfő.
  (Alkatrészek)

Nyáron az egyik legidőigényesebb művelet a fűnyírás, arról nem is beszélve, hogy az ember úgy érzi ez egy soha véget nem érő feladat, amit a forró nap alatt vagyunk kénytelenek végezni. Néhányunkat kárpótol a szép végeredmény, na de hogyan érjük el ezt?

Ha nem túl nagy a kertünk és viszonylag sima a területünk ideális választást jelentenek számunkra az elektromos fűnyírók. Ezek a készülékek kevésbé zajosak, mint benzinmotoros társaik és még a karbantartásuk, kezelésük is egyszerűbb.

Az elektromos készülékek táborát erősíti a MAKITA ELM4110-es típus, amely tartós, megbízható, sőt még az ára sem csillagászati. A 600 négyzetméteres területre ajánlott 1.600 W-os fűnyíró 41 cm-es vágásszélességgel rendelkezik. Vágásmagasságát 5 fokozatban lehet állítani, 20-34-48-62-75 mm-re. Csapágyazott kerekeinek és ergonomikus kialakításának köszönhetően a kezelő könnyen tud manőverezni az eszközzel, amelynek 50 literes textil fűgyűjtő kosara van. A gép markolata három magasságban állítható, össze is csukható, így a berendezés szállítása, tárolása könnyű.

 

 

Ha a kis- vagy közepes méretű elő- és hátsókertnél nagyobb placcunk van, akkor bizony benzinmotoros gépben érdemes gondolkoznunk. Ezek nagyobb teljesítményű, vágásszélességű készülékek, amelyek általában maximum 2000-3000 négyzetméteres területre ajánlottak, ennél nagyobb gyeppel már csak a fűnyírótraktor veheti fel a harcot. Természetesen nagy előnyük, hogy működtetésükhöz nem kell áram, így megkíméljük magunkat a hosszabbítóval való bűvészkedéstől.

Ilyen fantasztikusan robosztus és strapabíró készülék a MAKITA PLM4631N, amely egy 190 köbcentis Briggs & Stratton motorral szerelt fűnyíró. Acél kaszaháza és csapágyazott kerekeinek köszönhetően majdhogynem nem ismer lehetetlent. Kialakítása lehetővé teszi a közvetlen szegély melletti vágást és még mulcsozásra is alkalmas. A gép önjáró, ami egy rendkívül hasznos funkció, ha nagyobb összefüggő pázsitunk van. Területteljesítményét tekintve 1400 négyzetméterre ajánlott. Van 60 literes fűgyűjtője, de oldalkidobós verzióban is használható a készülék. Vágásszélessége 46 cm, vágásmagasság állítás pedig 20 és 75 mm között lehetséges. Tolókarja három fokozatban állítható, így könnyen igényeinkhez igazíthatjuk.

 

A MAKITA nyári akciója keretén belül számos fűnyíró modell közül választhat. Megtekintéséért kattintson webáruházunk honlapjára vagy érdeklődjön üzleteinkben!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser és Mikó Zsolt, termékmenedzser

Forrás és kép: MAKITA