Black Friday 2017: Körvillogó

Black Friday 2017: Körvillogó

2017. november 09. csütörtök.
  (Alkatrészek)

A mezőgazdasági gépek közúti közlekedésére speciális közlekedésbiztonsági szabályok vonatkoznak. Az egyik előírt közlekedésbiztonsági eszköz a sárga körvillogó is, melyet most a Black Friday napokon akciósan szerezhet be az AXIÁL webshopjában.

A körvillogó egy olyan figyelmeztető jel, mely a fényt 360 fokban sugározza szét. Figyelmeztető jelzést adó berendezés – a sárga körvillogó – használata kötelező a megengedett szélességi méretet meghaladó járműveken, úgy, hogy a körvillogót mind a szembejövő, mind a követő forgalom tagjainak jól kell látnia. A meghatározott össztömeget, tengelyterhelést és méretet meghaladó járművek közlekedéséről szóló 13/2010. (X. 5.) NFM rendelet alapján nem kell hatósági engedély a figyelmeztető jelzést adó készülék felszereléséhez a mezőgazdasági vontatóból vagy lassú járműből és mezőgazdasági vontatmányból álló járműszerelvényre, ha az a külön jogszabályban előírt hosszúsági vagy szélességi méretet meghaladja. Továbbá a jogszabályban előírt szélességi vagy hosszúsági méretet meghaladó jármű vonulása esetén a felvezető kísérő járműre is külön engedély nélkül felszerelhető, illetve kihelyezhető a figyelmeztető jelzést adó készülék.

A 2,55 métert meghaladó szélességű mezőgazdasági járművünkre ha jól láthatóan felszereljük a kötelező sárga figyelmeztető villogó jelzést akkor nincs szükség útvonalengedélyre sem, azonban felvezető járműről gondoskodnunk kell. Szerencsére a Black Friday akció keretében az AXIÁL webshopjában kedvezménnyel kapható, jó fényerejű mágnes talpas mobil sárga villogó segítségével egyszerűen felvezető autót varázsolhatunk bármilyen személygépkocsiból.

 

A sárga mágneses lapos körvillogó a Black Friday napokon 15 százalék kedvezménnyel vásárolható meg! Kattintson a webshop.axial.hu oldalra 2017. november 24-25-26. napokon!