Bálázó aprítókés-élezés

Bálázó aprítókés-élezés

2017. augusztus 04. péntek.
  (Alkatrészek)

A bálázók kései rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve, ezért gondoskodást igényelnek. A késeket egyedi formájuk miatt elég körülményes élezni, szabad kézzel pedig szinte lehetetlen. A megoldást Alkatrészüzletágunk szolgáltatása jelenti!

ROTO CUT aprítószerkezettel rendelkező bálázók gazdaságos kihasználását és jövedelmezőbb üzemeltetést biztosítanak. Ezen aprítóberendezés alkalmazása egy tökéletes „szecskázós” bálázó megalkotását tette lehetővé.

A ROTO CUT aprítószerkezet „lelke” a 14-25 késből álló és a négyágú csillag alakú fogakból felépülő aprító rotor, mely rendkívül gyors és precíz aprítást végez és hatékonyan dolgozik. Így a termény rövid és apró darabokra kerül felszeletelésre, ezáltal a bálák jobban tömöríthetők és így jobb takarmányminőség állítható elő.

 

 

Az aprítókések rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve, ezáltal a természetes kopásuk is nagy, így a kések folyamatos karbantartást igényelnek. Mivel a kések egyedi formájúak, ezért élezésük is körülményesebb.

Mindezek kiküszöbölésére a hatékony és gyors utánköszörülés érdekében fejlesztette ki a CLAAS az AQUA NON STOP névre hallgató profi, félautomata köszörűjét.

A berendezés állítható dőlésszögű befogószerkezetből áll, ide kerülnek elhelyezésre és felfogatásra a különböző kések. A köszörülés időtartama alatt a munkadarabok folyamatosan hűtve vannak, ezzel megakadályozva a kések éleinek kilágyulását.

  

A felújítás menete:

Nincs más teendő, mint az élezni kívánt késeket eljuttatni a legközelebbi AXIÁL telephelyre. Azok másnap a bajai központba kerülnek és néhány munkanapon belül megtörténik az élezésük. A rákövetkező munkanapon pedig már átvehetők bármely telephelyünkön. Így a felújítás átfutási ideje rövid határidővel teljesülhet.

 

A berendezés szinte minden bálázó késeinek élezésére alkalmas, mint pl.: AGCO, Bergmann, CLAAS, Case-Fortschritt, Case, Fahr, John Deere, Kemper, Krone, Fabrikant, MC Hale, Mengele, New Holland, Orkel, Pöttinger, Schuitemaker, Strautmann, Taarup, Vicon, Welger.

 

További információért keresse értékesítő kollégáinkat vagy érdeklődjön telephelyeinken!

 

Kép: CLAAS