Az új MICHELIN ROADBIB gumiabroncs

Az új MICHELIN ROADBIB gumiabroncs

2017. szeptember 12. kedd.
  (Alkatrészek)

A MICHELIN a piacon elsőként kínál megoldást azoknak, akik 200 lóerő feletti, intenzív közúti használatú traktorokra szeretnének nagy teljesítményű, hosszú élettartamú és jó kapaszkodóképességű gumiabroncsot.

A felhasználók traktorflottájának nagy teljesítményű tagjai munkaidejük több mint 50 százalékát közúton töltik, ami az összes megtett távolság 80 százaléka, gyakran nehéz pótkocsikat vontatva. A MICHELIN Kutatás-Fejlesztés részlegének mérnökei olyan megoldást találtak, amely beválik közúton és kemény földúton, egyaránt biztosít jó úttartást és nagy futásteljesítményt, de szántóföldön is megfelelően kapaszkodik.

 

 

A MICHELIN ROADBIB egy forradalmian új mintázat. A MICHELIN első alkalommal alkotott mezőgazdasági gumiabroncsot, nem hagyományos bordákkal. A maximális kapaszkodás érdekében 52 különálló blokk és egy központi gerinc kombinációjából áll, ezáltal a futófelület 40 százaléka érintkezik a talajjal (ez 60 százalékkal nagyobb arány, mint a klasszikus bordázatú mezőgazdasági gumiabroncs esetén), magas szintű kényelmet és 25 százalékkal hosszabb élettartamot (Belső MICHELIN teszt, MACHXBIB-bel összehasonlítva, Ladoux, Franciaország) biztosítva. Ahol egy hagyományos gumiabroncs 4000 üzemórát teljesít, a MICHELIN ROADBIB 5000-et ígér.

 

 

Ez a merőben új megoldás, kifejezetten intenzív közúti használatra és a hagyományos kialakítású gumiabroncsnál jóval magasabb futásteljesítményre tervezve, a szántóföldi kapaszkodóképességet megtartva nyújt kiemelkedően hosszú élettartamot és költségcsökkentést.

A MICHELIN ROADBIB a „European Drivers’ Championship” gépkezelői versenyen mutatkozott be először, és 2018 első felében válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, 600/70R30-as valamint 710/70R42-es méretekben.

 

Kép: MICHELIN

Szöveg: Hobok Tamás, account manager, MICHELIN Hungária Kft.

Forrás: AXIÁL Híradó 2017. 04. szám 46-47. oldal