Az otthoni hegesztés kellékei

Az otthoni hegesztés kellékei

2017. július 06. csütörtök.
  (Alkatrészek)

Korábban az Agroinform.hu újságírója jóvoltából 5+1 tippet kaphattunk arról, hogy mire figyeljünk oda átlagos hegesztési műveletek során. Az alábbiakban pedig ehhez az eljáráshoz ajánlunk olyan termékeket, melyeket megtalálhat webáruházunk oldalán is.

 

Termékmenedzserünk az IWELD ARC 160 mini típust ajánlja, amely egy IGBT technológiás MMA hegesztőgép. Ez az univerzális berendezés nagyon népszerű azok körében, akik csak a ház körül dolgoznak, vagy kisipari feladatokat látnak el. Egyszerű kezelésű, megbízható készülék könnyű, mindössze 4,7 kg-ot nyom, így gond nélkül mozgatható. Teljesítménye 150A, a hálózati feszültség értéke pedig 230V +-15 %. A használható elektródák átmérője 2,5-4 mm közöttiek. Az inverternek digitális kijelzője van és ellátták ún. Arc-Force és Hot-Start funkciókkal. Az Arc-Force funkció automatikusan állítja az áramerősséget, csökkenti azt, ha hosszabb lesz az ív, és növeli azt, ha letapad az elektróda. A Hot-Start funkció pedig megkönnyíti az ívgyújtást, így a kezdési hibák is kiküszöbölhetők.

 

 

Mivel a fentiekben egy MMA (bevonatos pálcával végzett hegesztés) inverterről írtunk, ezért a munkaművelet megkezdéséhez a berendezéshez passzoló elektródákról lesz szó a továbbiakban. Két, saját márkás, ISTER pálcacsomagot szeretnénk bemutatni. Az egyik egy 2,5 mm átmérőjű közepesen vastag bevonattal ellátott rutil-cellulózos elektróda, amely ötvözött acélok hegesztésére alkalmas 510 N/mm2 szakítószilárdságig. Minden pozícióban hegeszthet vele, akár függőlegesen fentről lefelé is. Stabil ív és könnyű salakeltávolítás jellemzi. A másik ISTER csomag 3,2 mm átmérőjű pálcákat tartalmaz, melyek rutilos nagy teljesítményű felrakó elektródák. A pálca rendkívül ellenáll a koptató hatásoknak, ezért előszeretettel alkalmazzák olyan ipari területeken, ahol erős, csiszoló anyagokat használnak.

 

 

Nem szabad hegeszteni megfelelő védőfelszerelés nélkül. Ha nem védjük az arcunkat, kezünket és ruhánkat, nem kis kellemetlenségekben lehet részünk. Az IWELD márkájú Nored Eye II Blackbase fejpajzs 96x39 mm-es, nagy látómezővel rendelkezik. Két, infravörös érzékelője van, kívülről állítható paraméterei az elsötétedés és a köszörülési mód. Belülről állítható az érzékenység, valamint a kivilágosodási késleltetési idő. A különleges kialakítású fejkosár szerkezet pedig kimagasló kényelmet nyújt.

A megfelelő védelem fontos részét képezi a kötény és a kesztyű is. Mindkettő található webáruházunk honlapján, mi most egy összeillő párosra szeretnénk felhívni a figyelmüket. Mindkét darab sárga színű, szikra és lángálló impregnált marhahasítékból készült. A kötény mérete 80x107 cm. A kiegészítők védelmet biztosítanak enyhe koptató, dörzsölő, vágó, szúró, hő hatásokkal szemben.

 

Teljes hegesztéstechnikai választékunkat IDE kattintva tekintheti meg!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser és Dollenstein László, termékmenedzser

Képek: IWELD, AXIÁL Kft., Pexels