Az aratást követő eljárás gazdaságilag rendkívül hatékony módjáról van szó, mely Európában először Finnországban és Angliában honosodott meg. Hazánkban, olyan gazdaságok használják, ahol költségcsökkentés a cél, mivel a szem 25-40% nedvességtartalomnál betárolva biztonságosan eltartható így szárítást nem igényel. Az M jelű gépek a roppantott anyagot csigával egy szállító járműre rakják, míg a C jelűek rögtön fóliába töltik. Készülhetnek 1 vagy 2 pár roppantó hengerrel. A gépek adalékanyag hozzáadására is alkalmasak.
|
M2 |
M1 |
CP2 |
CP1 |
Traktormeghajtás: |
140-160 LE |
60-80 LE |
160-180 LE |
120-150 LE |
Nedves kukoricaszem feldolgozási kapacitás: |
|
|
|
|
Durva roppantás: |
30-40 t/h |
15-20 t/h |
30-40 t/h |
15-20 t/h |
Finom roppantás: |
15-30 t/h |
7-15 t/h |
15-30 t/h |
7-15 t/h |
Adagolótartály: |
3,5 m3 toldattal 9 m3 |
0,9 m3 magosítóval 2,3 m3 |
3,0 m3 |
2,0 m3 |
Önsúly: |
5600 kg |
2150 kg |
4950 kg |
2070 kg |