Fendt 200 Vario V/F/P – Egyszerűen csúcsszuper

207 V/F - 208 V/F - 209 V/F/P - 210 V/F/P - 211 V/F/P

 

A speciális traktorok területén a Fendt a fokozatmentes hajtóművel működő 200 Vario V/F/P sorozat bevezetése óta irányadó az abszolút csúcstechnológia területén. Tapasztalja meg Ön is a legmagasabb fokú hatékonyságot és termelékenységet, valamint a kiemelkedő vezetési kényelmet a szőlő-, gyümölcs-, és komlótermesztésben. 

Tapasztalatok alapján fejlesztett csúcstechnológia.

A Fendt több mint ötven éve folyamatosan fejleszti speciális traktorait, hogy a legmagasabb színvonalú technológiával tehessen eleget a speciális kultúrák művelésében rejlő kihívásoknak. A Fendt az egyetlen gyártó ezen a piaci területen, amely a fokozatmentes Vario hajtóművet kínálja – ezzel mérföldkövet állítva a hatékony és biztonságos munkavégzés terén, még a meredek hegyoldalakon is. A traktor tökéletesen fordulékony a darázsderéknek köszönhetően, az integrált stabilitásellenőrzővel ellátott elsőtengely-rugózás, valamint a hidraulikaközpont és a komfort vezetőfülke pedig csakis a Fendt 200 Vario V/F/P esetében érhetők el.

A professzionális szőlő- és gyümölcstermesztésben, illetve a speciális kultúrákban egyre tovább emelkednek a technológiával szemben támasztott elvárások, különösen az egyre népszerűbb idő- és költségtakarékos gépkombinációk használata. Ebben az összefüggésben a kiváló vezetési- és munkakényelem éppolyan mérvadó, mint a kulcspontnak számító nagy teljesítményű és sokoldalú hidraulikarendszer.

 

 

Kis méret, széleskörű felhasználhatóság.

Ismerje meg, fedezze fel Ön is a Fendt 200 Vario által nyújtott határtalan lehetőségeket a szőlészetben, ültetvény és a gyümölcstermesztésben egyaránt! FENDT 200 V /F/P — 3 változat, 14 modell: itt mindenki megtalálhatja az igazit.

Igény szerint 3 változat közül lehet választani: a keskeny tradicionális „V” szőlészeti traktor, a szélesebb sortávú kultúrákban használatos középszéles „F” és a komló- és gyümölcsültetvényekben alkalmazható széles „P” vontató áll rendelkezésre. Mindegyik alkalmazási terület megkívánja a maga 200-asát. A Fendt 200 speciális traktorainak az a legfőbb érdeme, hogy testreszabott kiegészítők széles skálája segíti Önt abban, hogy traktorát egyedi igényeihez igazítsa.

Kezelhetőség, kényelem. Egy kézzel is gyerekjáték.

A hajtómű alagút eltüntetése következtében a síkpadlós fülkealjzat még nagyobb teret biztosít a vezető lába számára. Jobb kéznél elhelyezve találja meg a központi irányító, kezelőfelületet. Az ergonómikousan kialakított multifunkciós karral egyidejűleg kezelheti az első-hátsó hidraulikát, a tempomatot, valamint szabályozhatja a motor fordulatszámát. A kormánykerék magassága, illetve oldalirányba való elmozdítása tetszőlegesen állítható. Kényelmes irányváltás bal kézzel, a kormánynál. A digitális klíma garantálja, hogy Ön a legnagyobb hőségben is, hideg fejjel vághat bele a legnagyobb munkákba is.

 

 

Motor/teljesítmény. Kis méretben, nagy erő.

A háromhengeres, vízhűtéses motor 5 kompakt, halk változatát kínáljuk Önnek. A 70, 80, 90, 100 és  110 lóerős Common-Rail dízelmotor variánsok közül bárki megtalálja magának az optimálisat. A 76 literes üzemanyag tartály garantálja a folyamatos, ütemezett munkavégzést, a beépített üzemanyagmérő rendszer segítségével aktuális és hosszú távú fogyasztás mérhető. AGREX szabályzott kipufogógáz visszavezérlés egyenlő 10%-kal kevesebb üzemanyagfogyasztással.

Vario. A végtelenség szinonimája.

A fokozatmentes Vario hajtóműnek köszönhetően akár 10%-al jobb területteljesítmény érhető el a terhelés alatt kapcsoló hajtóművekkel szemben. Ezzel időt, energiát és pénzt takaríthat meg. Fokozatmentes haladás révén megszűnik a rángás, ezáltal a munkagép amortizációja, kopása is lényegesen csökken.

A Vario Joystick: „Egy kar mindenek felett”. Használatával, fogásváltás nélkül tarthatjuk kezünkben az egész gép irányítását.

Vario-TMS: A motorfordulatszám és a hajtóműáttétel optimalizálása a legnagyobb teljesítményre illetve a legkisebb fogyasztásra kiélezve. TMS esetében két tempomat sebesség menthető el a memóriába. Ezáltal a munkavégzés közbeni és a közutakon használt sebesség azonnal előhívható.

7.2 másodperc alatt gyorsulhat nulláról 40 km/h órára, mindezt mindössze 1700-as fordulaton (V/F változat; a P változat esetében 1950 fordulat/perc.) Szőlészek, borászok figyelem! Hegyre fel! Beépített 20 m/h állandó mászósebesség!

 

 

Meghajtás(TLT):

Felhasználóbarát TLT megoldások a Fendtől egyenesen Önnek. TLT automatika révén a hátsó teljesítmény leadó tengely bekapcsolásakor a motor fordulatszám automatikusan emelkedik (útarányos TLT-nél nem lehetséges). TLT automatikus tengelyhajtás-vezérléssel és emelési magasság-szabályozóval, ezzel kímélheti a csatolt munkagépet. Automatikus kapcsolás az emelési magasságtól függően.

Hidraulika:

A külön hajtómű- és hidraulikaolaj háztartásnak köszönhetően hosszabb olajcsere intervallumok, kiemelkedően jobb hatásfok érhető el. A 200 Vario Load-Sensing (opció) rendszerének modern axiáldugattyús szivattyúi pontosan annyi olajat szállítanak, amennyire az eszköznek szüksége van - maximális teljesítményük 106 l/min. Keresztkapcsolókarral egyszerre két munkafolyamatot irányíthat.

Tökéletes kihasználhatóság elől, hátul és középen is.

A szűk nyomtávú Vario rendelkezik mind a három csatlakoztatási lehetőséggel, így még ütőképesebb munkavégzés hozható ki a traktorból. 4 kettős működésű szelep a bal, 2 a jobb oldalon. Legjobb a ergonómia és az átláthatóság szempontjából.  Komfort vezérlésű ingás emelőmű: Átlátható kezelőfelület, teljes hidraulikus vezérlés, lengés-reteszelés extra funkció.

Felépítés,futómű, menetbiztonság.

Szintszabályzós első tengely rugózás, reteszfuncióval, oldaltámasszal. Ezáltal nyerünk jobb vonóerő átadást, optimális eszközvezetést, exkluzív vezetési kényelmet rakománytól függetlenül, oldalstabilitást nagy munkabiztonsággal. A Fendt Reaction kormányrendszer minden helyzetben biztosítja biztos-érzékeny kormányzást és a biztos haladást ill. kanyarodást követően a kerekek, ill. a kormány automatikusan visszaáll egyenesbe. Lifetime nagy munkabírású, hosszú élettartamú integrált lamellás fékek a mindenkori biztos megálláshoz. TMS-pedálmódban inteligens lassítás, ill. integrált megállásfunkció.

Vonóerő, fordulékonyság:

A legjobb vonóerő érdekében alacsonyan elhelyezett vontatópont és traktorsúlypont, hogy az első tengelynek még nagyobb vonóereje legyen. Az automatikus összkerék-, differenciálzár kapcsolással még inkább fokozható az erőátvitel, mindez akár terhelés alatt. Az első tengely rugózása lehetővé teszi az állandó talaj - elsőkerék kapcsolatot. Az 58 fokos bekormányzási szög kiemelkedő fordulékonyságot tesz lehetővé. Ezt Ön is tapasztalja majd a sorok végén, amikor forgolódás nélkül közvetlenül ráállhat a következő utáni sorra.

 

További információért keresse területi képviselő kollégáinkat!