XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

2017.05.04 - 2017.05.06,  Hódmezővásárhely

2017-ben az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt május 4-5-6-án, azaz csütörtök-péntek-szombat napokon tartják. Eddig a kiállítás 3 napjából 2 mindig hétvégére esett, viszont a szakma jobban preferálja a hétköznapokat.

 

 

Idén kihagyják a vasárnapot, előrébb hozva a szakmai napokat, bízva abban, hogy a hazai nagyközönség mellett a hármashatár közelsége miatt nagyszámú Romániából és Szerbiából érkező szakmai vendégnek, látogatónak is megfelel majd az új rend. 

A kiállítás a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált, amelyet a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervez kezdettől fogva a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társrendezésében.

 

Kép: Allattenyesztesinapok.hu

 

A részvénytársaság teremtette meg Magyarországon az újkori állatkiállítások kultúráját, s vezette be az állatbírálatokat a legfejlettebb állattenyésztő országok mintája alapján. A küllemében is lenyűgöző állatkiállítói terület évről-évre több tenyészállatnak ad helyet. A kellemes hangulatú, magyaros stílusú, nádfedeles, fa szerkezetes állatbemutató terek tökéletes hangulatot teremtenek a vidék legnagyobb mezőgazdasági szakmai találkozójának.

Az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be.

 

Kép: Allattenyesztesinapok.hu

 

A kiállítások rendezésénél a rendező csapat legfontosabb szempontja a szakmaiság!

Ez határozza meg a kiállítás programját is. A nyilvános show-bírálatok, tenyészállat-árverések a mindenkori hazai állomány élvonalának aktuális képét tükrözik. Tükrözik a mindenkori piaci helyzetet is, hiszen az állattenyésztési ágazatok gazdaságossága kihat a kiállításon résztvevők arányára és számára. Hol a sertéstartóknál, hol a szarvasmarhatartóknál okoz lényeges problémát, a kiállítás költségeinek megfinanszírozása, azonban az is megtapasztalható, hogy a tenyésztők mindent megtesznek azért, hogy részt vehessenek a hódmezővásárhelyi seregszemlén. Ebből adódóan szinte töretlenül fejlődik a kiállítás. Ennek a fejlődésnek köszönhetően az állattenyésztéshez kapcsolódó növénytermesztési gépek is egyre nagyobb számban kerülnek bemutatásra.

A hazai mezőgazdaság jelentős része megjelenik a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig minden - az állattenyésztéshez szükséges - szakterület képviselőit, a vetőmag előállítókat, műtrágya forgalmazókat, gép gyártókat, gépforgalmazókat, a különböző technikák és technológiák képviselőit meg lehet találni a seregszemlén.

A szervezők abban bíznak, hogy minden kiállító, árus és látogató olyan élménnyel gazdagodik, hogy már a zárást követően tervezgetni fogja a részvételét a következő évi rendezvényen.

 

 PROGRAM LETÖLTÉSE

MAGYAR ENGLISH DEUTSCH

 

 

 

A kiállításon az AXIÁL Kft. is ott lesz, 1500 négyzetméteren állítja ki legnépszerűbb és legújabb modelljeit.

 

CLAAS JAGUAR 850 silózó és MCC szemroppantó, SHREDLAGE technológiával

CLAAS ARION 640 és AXION 810 erőgépek

CLAAS DISCO 3200 FRC és DISCO 3600 RC kaszák, LINER 1650 rendképző

CLAAS QUADRANT 5200, ROLLANT 620 RC, VARIANT 465 RC PRO bálázók

CLAAS LEXION 660 kombájn

 

Hyundai 25D-9E diesel üzemű targonca 

Gehl R190 csúszókormányzású rakodógép

Gehl AL 750 derékcsuklós rakodógép

Fendt 300 Vario S4 erőgép

Landini 5-110 traktor MX homlokrakodóval

Manitou MLT 737 teleszkópos rakodógép

Supertino SD4 bálabontó és -kiosztó gép

 

Szeretettel várjuk a G/902-es számú standon, az AXIÁL-nál!

  

Forrás: Allattenyesztesinapok.hu